19 Март 2024 г. Вторник

Григор Димитров продължава да блести в Бостад

2012-07-14 05:56:53

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа поредната си впечатляваща победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв) с общ награден фонд 410 175 евро.

За съжаление в трети пореден двубой на шведска земя Григор започна изключително колебливо, като в началните минути отново трудно намираше първия си сервис и това го постави в една-две критични ситуации.

Левичарят от Испания успя да натисне бекхенда на нашия състезател, стигна до нови две поредни възможности за брейк и този път не сбърка, повеждайки с 3/2.

Отворът на Димитров обаче бе светкавичен и впечатляващ – феноменално изпълнен бекхенд по късия диагонал и изненадваща двойна грешка на Алберт Рамос доведоха да възстановяване на статуквото за 3/3.

В следващите няколко гейма изглеждаше така сякаш нашият тенисист има известно игрово предимство, търпеливо отбиваше атаките на бекхенда си, но в единадесетия гейм като от нищото испанецът стигна до пробив и получи правото да сервира за първия сет.

Последваха минути, в които талантът и безспорните качества на Гришо се проявиха с пълна сила – нашето момче не се предаде – бори се за всяка точка и успя да върне пробива в последния възможен момент, а в последвалия тайбрек бе просто брилянтен.

Възходящата линия в представянето на хасковлията продължи и във втория сет, като след безупречна игра Григор успя да стигне до ранен пробив, а в петия гейм изправи публиката на крака след фамозен минаващ удар от движение от бекхенд, който трудно се отдава и на тенисисти от топ 10.

В този случай Димитров не успя да стигне до пробив, но в деветия гейм българинът отново проби подаването на испанеца и така си подсигури крайната победа, която за втори път в неговата кариера го изпраща на полуфинал на турнир от календара на АТР.

Така в сблъсъка за влизане в директния двубой за трофея нашето момче ще спори срещу победителя от двойката Давид Ферер – Томи Робредо, които играят малко по-късно днес.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати