20 Април 2024 г. Събота

Мафиот в горите ли? Режа си дърва, за да ми е топла камината!

2012-07-13 14:56:13

Футболната легенда Христо Стоичков коментира пред журналисти в парламента, че му е неприятно името му да бъде споменавано индиректно във връзка с интереси в горите.

Той беше помолен да коментира думите на депутат от левицата при дискусията по промените в Закона за горите. Тогава народният представител от левицата Димчо Михалевски спомена за виден спортист, които имал интереси в горите и е свързан с депутат от ГЕРБ.

"Нека каже имена. Всички спортисти са много видни в България, но да споменават индиректно моето име не е приятно", отвърна му треньорът на „Литекс“.

„Ако има нещо спрямо мен, да дойде да види какво съм направил в Етрополе, да види какво сме направили в Испания и в Америка и какво продължаваме да правим за децата в България“, посочи той. Стоичков коментира, че не един и два пъти са го нападали и ще продължават да го правят.

„Защото когато жабата вдигне крака мисли, че се подковава като коня, но не е така в спорта и в живота“, добави той.

“А дали съм мафиот в горите - просто си режа дърва да си правя камината по-добра и по-топла“, каза Христо Стоичков.

Легендарната осмица обясни, че много лесно отстрелял 40-килограмовия вълк в Етрополския балкан, за което вчера го похвали лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.

"С левачката, така че съм щастлив", обясни Стоичков. Кънчев отглежда там породисти коне, а наскоро три от кончетата му една нощ били изядени от вълка. Затова Стоичков определи лова като „едно добро дело за един добър приятел”.

Той заяви още, че е изключително притеснен за децата на България. "Почти ги изоставихме на улицата", подчерта той.

Според футболиста трябва да се върнат спортните паралелки в училищата, които навремето са донесли толкова златни медали на България.

Христо Стоичков дойде в парламента, за да се срещне с председателя на Народното събрание Цецка Цачева във връзка с проект за спортен празник в Плевен за децата от района. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати