26 Април 2024 г. Петък

Българите с двойно гражданство аут от урните, искат от "Атака"

2012-07-11 12:57:14

Кандидатите за депутати, президент и вицепрезидент, кметове или членове на ЕП да подават декларация за сексуална ориентация.

"Атака" спази обещанието си и внесе предложението като промяна в Изборния кодекс. 

Националистите настояват също тези кандидати да обявяват дали членуват в секта или тайни общества, за да се избегнат зависимости и конфликт на интереси.

"Избирателите имат правото да знаят принадлежността на всеки един кандидат. Това ще е сигурна гаранция, че няма да бъдат зависими от нищо друго, освен от волята на суверена – българския народ", е записано в мотивите на партията.

„Атака“ предлага още българите с двойно гражданство да не могат да гласуват. Според Десислав Чуколов тези хора явно имали колебания за националността си.

 

Според Сидеров управлението на държавата не бива да се политизира по време на избори. Затова „Атака“ предлага членовете на Министерския съвет, областните управители и кметове на общини да не участват в предизборната агитация.

„Ръководството на държавата, особено в този момент на световна криза, трябва да се предпази от дребните политически боричкания. Ситуацията изисква да се вземат важни решение във всеки един момент, а участието в диспути и обиколките по райони едва ли би помогнало за това. Точно напротив“, мотивират се националистите.

Партията на Волен Сидеров предвижда още да се забрани разгласяването на социологически проучвания по време на 30-дневната предизборна кампания.

„Събираната от тях информация може да служи на предизборните щабове и на самите кандидати, но не бива да се употребява за насаждане на внушения у избирателите“, смятат националистите.

Те предлагат още в самия изборен ден да бъде забранено изнасянето на резултати от провежданите екзитполове „под формата на алегорични класации от медиите“.

„Атака“ иска в избирателните секции да се поставят камери, които в реално време ще показват на избирателите, на медиите, на прокуратурата и на самите кандидати как протича изборният процес в съответната секция.

„Тайната на вота е абсолютно гарантирана, тъй като предлагаме камерите да са насочени директно към членовете на секционните комисии и всъщност и към мястото, където ще се броят бюлетините, а не към изборните кабини“, обясняват хората на Сидеров.

"Атака", както и БСП, се обяви в подкрепа на машинното гласуване, с което щяло да се избегне манипулация на вота. 

Според националистите броят на застъпниците трябва да се ограничи до един човек за листа за една избирателна секция.

Националистите искат още БНТ и БНР да отразяват безплатно предизборната кампания, а останалите медии да отразяват кампаниите с 80 на сто отстъпка от редовната си рекламна тарифа.„

Според „Атака” изборите трябва да се обявяват 120 дни преди вота. В момента изборите за НС и за президент се обявяват не по-късно от 75 дни преди изборния ден, а за кметове и общински съветници - не по-късно от 90 дни предварително. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати