23 Април 2024 г. Вторник

Адриан остава зад решетките заради убийство на Николай

2012-07-10 11:44:31

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста задържания за жестокото убийството на 22-годишния Николай Йорданов - Адриан Ангелов.

Ангелов обжалва решението на предходната инстанция, която му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Николай Йорданов изчезна на 14 юни. Части от тялото му бяха намерени дни по-късно до Враца. Според разследващите Адриан Ангелов е разчленил тялото и го е изхвърлил в река Огоста , за да прикрие престъплението.

Защитата му днес отбеляза, че обвиняемият е съдействал на разследващите и не е осъждан.

Според прокуратурата и съда обаче убийството е извършено с особена жестокост и има опасност Ангелов да извърши друго престъпление, ако излезе на свобода. 

Апелативните съдии отбелязаха, че макар и косвени, доказателствата срещу него на този етап са достатъчни, за да остане в ареста. 

След като заподозреният бе задържан, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че той е направил пълни самопризнания. 

Тъй като разследващите са разпитали Ангелов само като свидетел, заявеното от него няма как
да се ползва като доказателство по време на процеса, стана ясно днес. 

Ангелов обаче е участвал в следствен експеримент, при който е показал къде се намират ключовете от буса, с който Николай Йорданов е доставял стоки. В квартирата на обвиняемия в кв. "Овча купел" е открита кръв на Йорданов, а след убийството Ангелов е видян да продава пити кашкавал, които жертвата му е доставяла. 

Обвиняемият отказа да говори както пред съда, така и пред журналисти след края на заседанието.

Полицията откри тялото на 22-годишния Николай Йорданов на 1 юли край Враца. Младежът изчезна на 14 юни заедно със служебен хладилен автобус и бе обявен за издирване.

Последно е бил видян да зарежда магазин в столичния квартал "Овча Купел. Николай разполагал с 2000 лв. от дневния оборот на фирмата, в която работел.

След жестокото убийство с откраднати от жертвата пари Адриан  откупува отново колата си, която преди това оставил в автокъща.

Фаталният ден е бил  14 юни, когато 22-годишният Николай Йорданов отишъл в дома на родения в Мизия Адриан в жк "Овча купел”. Там той бил убит и разчленен. А капка кръв върху хавлия го издава, въпреки усилията да заличи следите.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати