20 Април 2024 г. Събота

Семейна вражда предизвика убийство и саморазправа

2012-07-09 09:41:16

45-годишен криминално проявен е задържан за убийство в Ихтиман. Вчера вечерта в болницата в Ихтиман е постъпил 38-годишен мъж с инициали К.М. в тежко състояние, с прободни рани в областта на шията и тила, който починал малко по-късно.

Незабавно били сформирани оперативни групи, полицейски служители се насочили към болницата и към дома на починалия, където било установено, че се е разиграл инцидент.

Убитият мъж, известен на полицията за кражби, запивал в компанията на свой роднина, когато пред къщата му с каруцата си преминал 45-годишен, с когото били в много обтегнати отношения.

В каруцата заедно с него били и съпругата и снаха му. Между двата рода отдавна имало конфликт, често се стигало и до сблъсъци.

При вида на стария си враг К.М. мигновено се насочил към него и го нападнал с нож в ръка, като го ранил в хълбока. В отговор на нападението 45-годишният мъж грабнал метална вила за сено, с която нанесъл няколко прободни рани в шията и главата на опонента си.

Нападателят, регистриран многократно и осъждан за кражби, бил задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Незабавно след трагичния инцидент роднините на убития мъж се събрали и решени за саморазправа, се отправили към къщата на арестувания мъж. Многолюдната тълпа изпотрошила всички прозорци на неговата къща и къщата на брат му.

При разпитите един от очевидците разказал на униформените, че преди да нанесе смъртоносните удари с вилата, А.Б. е стрелял с пистолет. Незабавно бил извършен оглед на имота му и в стопанска сграда зад къщата криминалистите открили газов пистолет, захвърлен в сеното.

За да се опази общественият ред в квартала и с цел недопускане на масови безредици били мобилизирани допълнителни полицейски екипи от районните управления в Костенец, Елин Пелин и Самоков. Два екипа на жандармерията също оказали съдействие на колегите си, като в рамките на около два часа ситуацията е била овладяна.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Софийска окръжна прокуратура. И днес продължават процесуално-следствените действия за пълното изясняване и документиране на извършеното престъпление.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати