19 Април 2024 г. Петък

Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

2012-07-09 05:53:17

момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

 

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати