27 Април 2024 г. Събота

Имаме министри, които ще останат в историята като най-добрите!

2012-07-09 05:30:03

Ние сме младо правителство, млада партия и виждате колко много хора са се издигнали на каквито и да е длъжности. Имаме министри, които ще останат в историята като най-добрите министри в сферата си – Цветан Цветанов, Симеон Дянков, Лиляна Павлова, Делян Добрев. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на отчетно-изборното събрание на младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) под мотото „Успяваме в България”. 

Той постави много висока оценка на министрите Лиляна Павлова и Делян Добрев. Премиерът даде и отлична оценка на двамата вицепремиери - Цветан Цветанов и Симеон Дянков, заради постиженията им в двете приоритетни области - борбата с организираната престъпност и корупцията и финансовата политика. Борисов посочи, че заслуга за развитието на София има кметът на града Йорданка Фандъкова, която го е направила по-чист и по-красив. Даде отлична оценка и на кмета на Бургас Димитър Николов, който е "преобразил града".

Премиерът Бойко Борисов поиска от младежката организация на ГЕРБ по-адекватна реакция срещу лъжите и манипулациите по важни обществени теми - като подписката на БСП за референдум за АЕЦ "Белене", протестите на еколози на "Орлов мост" срещу закона за горите.

 

Продължавате да чакате аз да реагирам и тогава да се включите в битката, упрекна той младежката организация на ГЕРБ в изказването си пред отчетно-изборното събрание на МГЕРБ.

По неговата оценка "това е най-демократичното правителство", управлявало България след промените, защото се вслушва в гласа на обществото - и за ГМО, и за АКТА, и за "Бургас-Александруполис", и за шистовия газ, и за изграждането на втората атомна централа.

Премиерът разкритикува действията на Синята коалиция, която изоставила ГЕРБ, и поиска подкрепата от десните да не си мълчат сега за "Белене". Те атакуват само ГЕРБ, не мога да разбера тяхната политика, видно е, че сами не могат да управляват, явно искат да върнат тройната коалиция, каза лидерът на управляващата партия и изрази надежда новото ръководство на СДС, защото нямал доверие на Иван Костов, "да седне и да си ревизират политиката. Защото нищо добро не ни очаква в бъдещето, появяват се проекти, които ще вземат гласове от център и от дясно, което ще ни попречи да управляваме", отбеляза Борисов.

Той допълни, че и за по-високите цени на електричеството, което се изкупува от "Марица Изток 1" и "Марица Изток 3", вината не е на ГЕРБ, а на подписалите договора по времето на правителството на ОДС, тъй като задължението за изкупуването на тока на по-висока цена влиза в сила от пускането в експлоатация, което е през тази година за "Марица Изток 3". Премиерът припомни, че за изграждането на "Белене" няма договор, а подписано споразумение "в пиано бар".

Борисов припомни, че правителството стриктно и внимателно изпълнява изискванията на ЕС и ЕК. По думите му продължават усилията в изграждането на инфраструктурата, както и във финансирането на земеделието, екологията и другите сфери. Борисов обясни, че "вече знае по-голяма част от археолозите по име".

Премиерът Борисов се обърна към председателя на Народното събрание Цецка Цачева и към присъстващите депутати в залата с думите, че иска изборът за ВСС да е максимално прозрачен и обективен. Той препоръча да се приемат и промени в изборното законодателство, за които настояват европейските партньори.

Не сме безгрешни, могат да се прокарат и нечии интереси в някои от законите, затова трябва да използвате интернет обществото, за да можем да реагираме, добави Борисов. 

По думите му това, че много хора излизат срещу ГЕРБ, означава, че все още партията е много силна. "Радвам се, че има "бойкометър", а не "станишометър", защото явно хората търсят да ни коригират, следят обещанията ни", каза Борисов, обяснявайки, че днес се е срещал с авторите на интернет страницата, отчитаща изпълнението на обещанията на правителството.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати