26 Април 2024 г. Петък

Теодор Салпаров: Скандиранията за Матей пречат на отбора

2012-07-07 09:11:32
Либерото на българския национален отбор по волейбол Теодор Салпаров заяви, че скандиранията на феновете, които не са насочени в подкрепа на тима, вредят на играчите и особено на младите състезатели. 

"Аз казах още преди да започне турнира. Когато почнат такива официални мачове, всяко едно подвикване в определена насока вреди страшно много на отбора и го казвам най-вече заради младите, защото си говоря с тях", каза Салпаров след мача.

"Да пазим концентрация и да знаем какво да правим в дадена ситуация или да слушаме тези, които подкрепят и кого подкрепят. Когато излязат извън залата, да викат и за баба ми, ако искат, без да се обиждат. Трябва да подкрепят отбора. Ако не искат, да си стоят вкъщи, да гледат по телевизията и да скандират каквото си искат", добави той.

Салпаров заяви, че българите не са загубили умишлено от американците, за да си правят сметки срещу кой отбор от другата група ще играят. В полуфиналите националите ще се изправят срещу Полша. 

"Няма какво да коментираме след подобна тежка загуба. Но да не забравяме, че все пак играхме срещу олимпийските шампиони без Лой Бол. Всички останали са златни медалисти. Един от най-грамотните тимове в света и го казвам с чиста съвест", каза той. 

"Не сме си правили сметки дали трябва да играем с Куба или Полша, а гледаме напред. Играем каквото можем и даваме всичко от себе си. Ако победим - победим. Ако не - ще играем за трето или четвърто място и пак да дадем максимума от силите си", добави Салпаров.

Той е уверен, че България има шанс да достигне първи финал в Световната лига в своята история.  "Мисля, че ще имаме шанс да победим. Казвам го с огромно желание да го направим. Все пак поляците са ни голям дразнител и са ни били много пъти на такива полуфинали. При тях има страшно израстване. Тези четири победи над Бразилия не са случайни."

"За нас важното е да се забавляваме. Това казвам и на момчетата - дали ще паднем или ще бием, в лошо и в добро сме заедно. Мисля, че утре поляците ще ни подценят. Дано стане хубав мач, пък нека по-добрият да победи", завърши той.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати