19 Април 2024 г. Петък

За пропилените 3 г. на ГЕРБ: И шимпанзето можеше да стане депутат!

2012-07-06 10:49:22

След като вчера опозиционните партии в парламента се изказаха до една и определиха тригодишното управление на Борисов като фиаско, днес отново решиха да излязат с декларации и да критикуват Бойко Борисов.

Провал, неизпълнени обещания, бедност и полицейщина бяха най-често споменаваните думи по повод управлението на ГЕРБ.

Опозицията прогнозира, че партията ще се срине на следващите избори догодина.

"Позволявам си да направя прогноза, че в другия мандат ГЕРБ няма да участва в управлението на тази държава, а въз основа на тази прогноза и втора - в по-следващия мандат ГЕРБ няма да бъде дори и парламентарна сила",  заяви Христо Бисеров от ДПС.

Трите години управление на ГЕРБ били пълен провал, а последната, ако е пълна, щяла да бъде трагедия.

"СДС, ДСБ, РЗС и "Атака" дадоха 45 мандата на ГЕРБ и направиха Бойко Борисов премиер на България. Затова сегашните управляващи са дошли на власт не с вота на народа", припомни Бисеров.

 

След три години управление на ГЕРБ българинът е по-беден, по-нещастен и по-омерзен, обобщи Ангел Найденов от БСП.

Според червените днес почти всичко е със знак минус, във всяка сфера положението е по-тежко - по-малко демокрация, по-малко свобода, по-малко права, по-нисък стандарт на живот, по-малко приходи в държавата, по-малко средства за социалните сфери, по-малко образование и наука, и в същото време повече бедност, повече глад, повече мизерия, повече безработица, повече болести, дългове, полицейщина, омраза, сива икономика.

"Само за три години ограничихте десетки граждански и политически права, превърнахте държавата в едно РПУ, проведохте едни от най-недемократичните избори и подготвяте почвата за най-грандиозната манипулация през 2013 г.", прогнозира още Найденов.

Сините също видяха, че се готвят манипулации на следващите парламентарни избори.

Според Мартин Димитров най-тежък е провалът на ГЕРБ в икономическата сфера, а засилваща се полицейщина охарактеризира трите години управление.

"В началото дадохме доверие на този кабинет и го подкрепяхме година и три месеца с надеждата, че ще изпълнят необходимите реформи, само че всичко, за което дадохме доверие, не се случи и затова принципно и честно, както го дадохме, така и го оттеглихме, без да има задкулисни договорки и схеми", коментира Мартин  Димитров.

"Атака" пък предупреди ГЕРБ, че ако се откъснат от интереса на народа и се затворят в себе си, ще се сринат както НДСВ.

"Три години са много време - за този период едно шимпанзе, взето от джунглата, може да го обучиш да върши много неща, дори може да върши дейността на депутата", обобщи лидерът на националистите Волен Сидеров.

Той припомни, че за подкрепата си за ГЕРБ в началото на управлението, в крайна сметка "Атака" е получила удар в гърба.

"Коя политическа сила ще се съгласи да бъде поддръжник на ГЕРБ, след като вече знае, че ГЕРБ е ненадежден партньор, че може да те измами, да ти открадне парите и да направи интрига точно на този, който безкористно го подкрепя", коментира Сидеров.

Според него трите години управление на ГЕРБ са опровергали твърдението, че трябва по-богати хора да дойдат на власт, защото няма да крадат.

"Оказа се, че богатите хора, каквито са депутати и министри, не ги прави по-добри управници, защото искат да станат още по-богати", отсече Сидеров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати