27 Април 2024 г. Събота

Шок във волейбола! Жеков аут за Олимпиадата!

2012-07-03 14:25:34

Разпределителят на представителния волейболен отбор Андрей Жеков е аут за Олимпийските игри в Лондон.

Шокиращата новина обяви наставникът на тима Найден Найденов, оправдавайки песимистичните опасения на феновете.

На пресконференцията, дадена преди утрешния старт на финалите от Световната лига, треньорът на „лъвовете“ не пожела да разкрие причината за отсъствието на ветерана.

Новината за Жеков дойде часове след като в публичното пространство се завъртя информация, че звездата на отбора ни Матей Казийски може да бъде лишен от състезателни права за 2 години.

 

Международната федерация FIVB започнала такава процедура заради бойкота му в знак на солидарност с Радостин Стойчев срещу ръководената от Данчо Лазаров БФВ. 

Според източници на „Тема Спорт”  на този етап все още не е ясно дали хората от FIVB са се самосезирали по казуса или пък са били “подсетени” от хора от нашата централа.

Самият Казийски е заявил пред своите близки, че ако наистина се стигне до наказание от 2 години, той повече няма да играе за България.

27-годишната звезда по всяка вероятност ще облече екипа на Италия след края на санкцията.

Това ще означава, че Матей не просто ще загърби националния ни тим, а дори след две години ще започне да играе срещу него, пише още „Тема Спорт“.

Ден преди мача на нашите срещу Германия от финалите на Световната лига Найден Найденов заяви, че за тима най-важното е спокойствието.

"Този отбор може да постигне много, когато е спокоен. Целта ни е първото място", заяви Найденов.

„Седейки на една маса с треньори като Бернардо Резенде, Андреа Анастази, Самуел Блекууд и другите наставници на финалистите в Световната лига бях малко притеснен, но също така и много горд да съм сред тези величия. А от утре дори ще мога да се съревновавам с тях“, допълни Найденов.

Либерото Теодор Салпаров пък втрещи журналистите с изказването си.

„Не заслужаваме да се насерем пред света. Нека феновете да ни подкрепят по най-добрия начин. Лозунгите за един или за друг ни пречат. Искам отново атмосфрета в „Армеец“ каквато беше на олимпийската квалификация. София е домакин на финалите за световната лига за първи път, а може в следващите двеста години въобще да не се преборим за това“, заяви Салпаров.

Бяха представени и новите два спонсора-рекламодатели на националния тим и БФВ – модна къща „Агресия“ и ХДИ. Без агресия на полето, а на гърдите към агресивни резултати“.

Мачът на нашите с Германия в „Арена Армеец“Доверие“.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати