19 Април 2024 г. Петък

Застреляният Доневио бил близък на "кокаинов крал"

2012-07-03 13:48:50

Васил Донев – Доневио на 42 години и 38-годишният му шофьор Бинко Робев са жертвите на стрелбата на пътя Разлог – Баня, съобщи директорът на МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

На мястото са открити над 30 гилзи.

Тази сутрин в джип "Мицубиши Паджеро" край пътя бяха намерени застреляни двамата мъже, а двамата им спътници – Емине Кьосова и съпругът й Мирослав също пострадаха при стрелбата.

Емине е в много тежко състояние и предстои да бъде транспортирана в "Пирогов", а съпругът й е контактен и няма опасност за живота му. Той се намира под полицейска охрана в РПУ Банско.

Убитите Доневио и Бинко Робев са криминално проявени.

Васил Донев и Робев бяха арестуван през април при операция на ГДБОП за лихварство. По-късно обаче бяха пуснати под гаранция. Пострадалото семейство пък е работело като селскостопански работници в постройка, близо до произшествието.

Няма данни мъжът и жената да са криминално проявени.

Няма заподозрени и задържани до момента. Работи се по няколко версии за стрелбата, като засега няма водеща. Имотите на Доневио са под наблюдение, има засилено полицейско присъствие в село Баня.

Доневио е бил близък до Иван Еринин, по прякор Гипса, който е бил задържан при операция "Кокаинови крале" в Италия в края на май, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му Гипса и Донев са били в близки отношения преди време, но в последните години има данни, че двамата са били в остър конфликт. По първоначални данни разстрелът е извършен с автомат "Калашников", съобщи Цветанов.

Според вътрешния министър извършителите са знаели по какъв маршрут се движи колата на жертвите.

Той уточни, че разследването още е в начален етап, но има всички шансове престъплението да бъде разкрито.

Вътрешният министър направи паралел между днешната стрелба и убийството на бизнесмена Юри Галев. Той беше прострелян с пет куршума в колата си около Боровец и почина в "Пирогов" след дълга борба за живота си.

Цветанов днес уточни, че убийството на Юри Галев е било извършено при сходни обстоятелства на сходен терен.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати