25 Април 2024 г. Четвъртък

Гей ли си, питат депутатите, преди да влязат в парламента

2012-06-30 05:34:59

Политиците да казват гейове ли са, преди да влязат в парламента, искат от "Атака". Противното би означавало, че крият ориентацията си и стават зависими.

Всеки кандидат за депутат да декларира сексуалната си ориентация преди избори. Това предложение в Изборния кодекс ще внесат националистите на Сидеров.

Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов обясни пред журналистите, че кандидатите трябва да декларират, ако са масони или членове на други тайни организации.

Той настоя и всички лидери на партии да изразят мнението си за исканията за узаконяване на хомосексуалните бракове, както и еднополови двойки да могат да осиновяват деца.

Депутатите на "Атака" направиха изказването си в присъствието на членове на ВМРО и други националисти, които утре излизат на контрапротест срещу гей парада в София.

 

Запитан дали има гейове в партията им, Чуколов обясни, че в "Атака" няма такива.

"Кой какъв е нас изобщо не ни интересува, но натрапването да приемем някой, защото е различен, за нас е неприемливо", обясни Ангел Джамбазки от ВМРО.

Обединените националисти потвърдиха, че са за здравия български морал и не искат чужди посланици да им налагат какво да бъде отношението им към гей обществото в България.

"Понеже вие сте за здравия български морал, как гледате на идеята женени мъже да имат извънбрачна връзка", попита Сашо Диков, като явно визираше лидера на "Атака" Волен Сидеров.

В отговор Станислав Станилов обясни, че той е политик и не се занимава с мръсни гащи.

"Личният живот на политиците е едно, а тяхната политическа кауза е друго. И когато питате някого за политика, както сега питате за г-н Волен Сидеров, питайте какво предлага партия "Атака" и планът Сидеров, но това не питате, а питате кой се развежда, кой с кого се разправя. Това не е политика, бе господа, това са глупости", обясни пламенно пред журналистите Станилов.

"Ще декларира, за да няма зависимост, защото те са зависими и това ( да декларираш ориентацията си) го има в другите държави", завърши, ръкомахайки, той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати