29 Март 2024 г. Петък

БСП: Божидаре, "шибаният" народ ти плаща заплатата

2010-08-10 15:31:59

Божидар Димитров трябва да излезе от политиката, категорични са от БСП по повод изцепката на министъра без портфейл, отговарящ за българите в чужбина "Шибан народ! Шибани колеги".

Така нареченият "шибан" народ плаща заплатата не само на Божидар Димитров, а и на премиера Бойко Борисов, коментира секретарят на БСП Антон Кутев.

"Ако Димитров не може, то поне Борисов трябва да се извини", призова той.

"Ако не харесваш народа, а той ти плаща заплата, защо я получаваш тази заплата? Тоест на всяко 5-о число народът не е шибан, през останалото време е шибан. Не може да бъде така", посочи Кутев.

"Аз не съм анонимен и бих го помолил да се извини – ако не на всички българи, то поне да се извини на мен, на БСП. Ако анонимността е повод да не може да поднесе това сериозно извинение, което дължи, нека да излезем от анонимност и лично да му поискаме извинение", призова секретарят на БСП.

Според него е неприемливо Божидар Димитров просто да подаде оставка от министерския пост, защото тогава може да се върне като депутат в парламента.

"Като спре да бъде министър, той ще вземе да стане депутат, а на депутатите пак им плаща заплатите същият народ", изтъкна Кутев.

"С този си творчески патос и с този поглед върху реалността Божидар Димитров не може да остане изобщо в политиката", отсече той.

"Изказването на Божидар Димитров представлява едно последователно грубо и унизително отношение на управляващите към българските граждани. Лошият човешки материал вече е шибан народ, какво ли още можем да очакваме", почуди се другият секретар на БСП – Корнелия Нинова.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати