25 Април 2024 г. Четвъртък

94 млн. лева и една банка изяли службицата на Трайков

2012-06-29 08:45:06

"Четири месеца след рокадата в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се разбра: Махнали са Трайков за 94 млн. лв., които не отишли в правилната банка", е водещата новина на "24 часа".

Конкурсът за банка, в която да отидат 94 млн. лв. от продажбата на миноритарните дялове в ЕВН, вероятно е довел до смяната на икономическия министър Трайчо Трайков. Причината е, че "конкурсът е бил спечелен не от обичайната банка", казва Трайков в интервю пред изданието.

Ексминистърът категорично отказва да назове името на финансовата институция, която е трябвало да бъде избрана за победител.

Възможната друга причина може да е, че е повел битка за връщане на Пловдивския панаир. "Ако си бил в политиката в България - ставаш по-тъжен", констатира Трайков.

Едва 20% от договорените европари по проекти на Министерския съвет и министерствата са изплатени, показва справка на "Труд" в системата за наблюдение и управление на еврофондовете ИСУН.

Докато ремонтите и инфраструктурните проекти не получават цялото си финансиране, централните ведомства бележат успехи, като усвояват проекти за пиар, заплати на чиновници и външни експерти.

Регионалното министерство е пряк бенефициент на европари за оптимизиране на работата на администрацията, но не се справя добре. Налице е провал на улчилищни ремонти за 10 млн. лв.

"24 часа" предоставя информация за трите данъка, които ще се наложи да плати всеки българин, притежаващ имот в Гърция, според съобщение на НАП. Първият е стандартният - за физически и юридически лица, вторият е местният данък имоти и третият - въведеният от Гърция извънреден данък за електрифицирани сгради. Данъчните са качили на сайта си справката за дължимите налози в южната ни съседка.

"Внимание! Вирусен менингит!" предупреждава от първата си страница в. "Труд". Тежко вирусно заболяване нападна България в разгара на лятото. Само за последните десет дни в Бургас са приети петима души с вирусен менингит. 
Четири от заболелите са деца, от които най-малкият пациент е на пет годинки, а най-големият е на 12.

"Менингитите са най вероятно с ентеровирусна етиология. Това може да е знак за начало на повишена заболеваемост от подобен тип вируси, те ще са проблемът на това лято", коментира ръководителят на Инфекциозното отделение в морския град д-р Костя Бакърджиев.

Вирусният менингит е заразен, характеризира се с главоболие, повръщане и висока температура. В Пловдив само за месец с тази диагноза са приети 41 души. Повечето от тях са деца.

Във Варна пък отчитат двойно увеличение на болните от много по-опасната форма - бактериален менингит. През тази година случаите са девет, а за цялата 2011 г. са били едва четири. Два от тежките случаи са при дете на 9 години и момиче на 18.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати