Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Януари 24
Начало arrow Политика arrow Костов не се страхува, ако ДСБ е аут от парламента

Костов не се страхува, ако ДСБ е аут от парламента

  Print E-mail
2012-06-29 08:31:16
източник: dnes.bg

Иван Костов не изпитвал и грам страх, ако ръководената от него партия Демократи за силна България не влезе в следващото Народно събрание.

Платформата на ДСБ била фокусирана към определени хора, с конкретни възгледи и идеи, които би трябвало да разпознаят себе си, обясни той спокойствието си пред БНТ.

На въпрос дали би се откъснал от политическата си кариера и да се посвети на някаква друга кауза, лидерът на тъмносинята партия отговори категорично, че се отдал на политиката.

"Аз съм се отдал на политиката, но не е там въпросът. Въпросът е: Срещу какво участваш във властта? Трябва ли да участваш във властта, за да постигнеш нещо за себе си?", коментира със серия запитвания Командира.

Лидерът на ДСБ е категоричен, че в никакъв случай политикът не трябва да участва в управлението на държавата заради личната си изгода. По този начин се опорочавала самата власт.

Костов беше далеч по-конкретен в оценката си за работата на Висшия съдебен съвет, давайки лоша оценка.

"Напоследък много хора биват оправдавани, явно на две нива функционира нашата съдебна система. Едното ниво е за определени хора, второто ниво е за правосъдие на обикновените. При много случаи този ВСС прикри свои членове за нерегламентирани контакти", заяви Костов.

Той даде за пример случая с оправдаването на Красимир Георгиев, по-известен на обществеността като Красьо Черния.

Костов припомни оценката на американския посланик Джеймс Уорлик, който преди време заяви, че в България има правосъдие за бедни и богати. Това обаче не означавало, че у нас няма справедливост.

Според лидера на ДСБ шансовете предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия да е последен не са оптимистични.

"Ние трябва да направим така, че този доклад да е последен, защото този мониторинг е унизителен за България. След нас в ЕС е приета Хърватия, а за нея няма мониторингов доклад, което означава, че тя е много по-близка и много по-прилагаща европейските правила и норми от нас", посочи още той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?