24 Април 2024 г. Сряда

Общинският съвет пусна моторите по Цариградско

2012-06-28 14:01:34

Столичният общински съвет одобри предложението за отварянето на бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "Г. М. Димитров" до пл. "Орлов мост" за движението на мотоциклетисти.

Преди одобряването на решението съветниците дебатираха около идеята в продължение на близо половин час. Докладът за отпадането на забраната беше отлаган вече от съвета.

Против пускането на моторите се изказа Георги Свиленски от БСП, според когото пускането на мотоциклети по  Цариградско ще утежни трафика.

Срещу отпадането на забраната се обяви и Вили Лилков от "Синята коалиция", който посочи, че дори и представителите на "Пътна полиция" не са го убедили в необходимостта за отпадането на забраната.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче отбеляза, че направеното предложение от администрацията е станало след като са изслушани аргументите от страна на организациите на мотоциклетистите и от "Пътна полиция".

"Ако причината за забраната е станал инцидент в близкото минало, то трябва да въведем забрана и за движението на мотоциклети по бул. "България", където също имаше тежко произшествие", аргументира се кметът.

Преди месец шефът на столичния КАТ Богдан Милчев обяви, че близо 130 моториста на час нарушават забраната за движение през бул. "Цариградско шосе".

Началникът на "Пътна полиция" не прие тогава аргументите на част от съветниците от комисията по транспорт, че падането на забраната би затруднило трафика, като даде пример, че в часовете пик през бул. "България" за минута минават по 160 превозни средства, а през пл. "Орлов мост" - по 145.

В края на март лично кметът Йорданка Фандъкова обеща на мотористите, че в най-скоро време "Цариградско шосе" ще бъде достъпно и за тях.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати