17 Април 2024 г. Сряда

Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно?

2012-06-27 20:42:58

Огромен билборд с надпис "Гей парад разрешен, пушенето забранено! Кое е по-вредно за нацията?" отново възпламени страстите само 3 дни преди поредното издание на "София прайд". Огромният плакат е дело на ВМРО-НИЕ и бе поставен в Пловдив.

"В политическа партия "Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство" (ВМРО-НИЕ) уважаваме правото на свободен сексуален избор на всеки и не се вълнуваме кой какво е избрал. Не можем, обаче да се примирим, когато една малка група хора пискливо и шумно скандализира обществото, като брутално ни натрапва сексуалната си ориентация и в същото време предявява претенцията да й се обръща специално внимание", се чете в писмо на партията, изпратено до медиите. 

Според ръководството на партията е странно дадена група "да се ползва с някаква обществена привилегия, само защото е сексуално различна". 

"От ВМРО-НИЕ сме против публичното потъпкване на изконните семейни ценности и грубото уронване и поругаване на традиционните устои на българското семейство. Категорично смятаме, че подобна проява на "свобода" е вредна и пагубна за морала на нашата нация и се отразява дълбоко негативно върху възпитанието и мирогледа на подрастващите българи", се чете още в писмото.


Според войводите на Петко Атанасов гей парад в центъра на столицата не носи нищо добро, а дори напротив - "застрашава и обърква детското съзнание, неразбиращо защо край него мъже развяват розови прашки". 

От ВМРО-НИЕ изразяват и своето безпокойство от подкрепата за парада, заявена от една част на чуждите дипломати в България.

"Ваши Превъзходителства, не е това верният начин държавата ни да стане по-демократична! Защитавайте свободата на словото и медиите, изисквайте разделение на властите и не позволявайте действащ вътрешен министър да бъде  шеф на предизборен щаб.

 

 

Вашата сексуалност си е Ваша работа, а не проблем на цялото общество. Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата

 

Защитавайте хилядите уволнени поради факта, че не са партийни членове на управляващата партия , настоявайте за по-ясни и нормални закони и предсказуеми действия , които да доведат до облекчаването на бизнеса. Ето тези свободи на българските граждани защитавайте! Отдавна правата не гейовете не са проблем в България , проблем по-скоро станаха правата на нормалните български граждани", се посочва още в съобщението.

От ВМРО-НИЕ правят и интересен паралел между даденото разрешение за провеждането на гей парада и забраната за пушене на обществени места.

"В същото време, тези чувствителни лакмуси на демокрацията стръвно се нахвърлиха върху една друга и доста по-многобройна и разпространена различност – пушачите.  Може би, наблюдавайки всичко това, хората ще  се зачудят дали вместо да спрат да пушат,  да вземат да обърнат сексуалната си ориентация, за да бъдат по-добре защитавани.   

Изумителното е това, че дори и различността успяхме да побългарим по стара традиция. Както и правителството казва – има различни и по-различни. За едните може, за другите – не. Едните гордо могат да показват разни атрибути в центъра на София,  другите различни и една цигара не им е позволено да извадят"

" Направете го, защото много ни писна непрекъснато някой да ни навира под носа нестандартната си сексуалност и шумно да я пропагандира пред невръстните ни деца.  Спрете да ни занимавате с нея, както и ние не ви занимаваме с нашата".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати