26 Април 2024 г. Петък

Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!

2012-06-27 10:29:45

Премиерът Бойко Борисов изпрати спешно министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в парламента, за да проследи развитието на сагата със Закона за горите.

"Найденов, в парламента отиваш и декларираш, че докато няма 100% съгласие, този закон няма да върви! Приемат ветото и това е!", отсече министър-председателят.

Той изрично декларира, че съгласието трябва да се постигне с екоорганизациите, а не с опозиционните партии, които също бяха против приемането на въпросния закон. 

"Те нямат нищо общо“, категоричен бе Борисов, който отново не се съгласи с твърденията, че в Закона за горите има лобистки текстове.

 

Както е известно, част от екоорганизациите и опозиционните сили твърдят, че промените в закона облагодетелстват определени корпоративни интереси.

"А тези, които казват, че законът е лобистки, да излязат и да кажат коя част е лобистка"Айде Найденов, отивай, отивай, за да не свършат!"

Поправките в Закона за горите бяха окончателно приети от парламента в средата на месеца и предизвикаха мащабни неколкодневни протести. 

Заради острата обществена реакция президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху целия закон, което миналата седмица беше подкрепено с "въздържал се" от парламентарната комисия по земеделие. 

Премиерът Бойко Борисов пък се закани, че няма да „пусне“ закона, докато не се постигне пълен консенсус по спорните текстове. 

Все още  обаче не е постигнато съгласие между еколози, граждани и представители на инвеститорите в ски туризма по въпроса за променянето на предназначението на горските терени при строителство на нови ски съоръжения.

Ветото на президента в момента се обсъжда в пленарна зала. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати