26 Април 2024 г. Петък

Гришо с великолепна победа на старта на Уимбълдън

2012-06-27 05:52:38

Най-добрият наш тенисист Григор Димитров започна с фантастична победа участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Срещата започна напълно според предварителните очаквания – с подчертано надмощие на сервиращите, като само в петия гейм Димитров имаше известни затруднения в собствения си сервис гейм, но за щастие до пробив не се стигна, а малко след това мачът бе прекратен за около час, заради дъждовните облаци над “Ол Инглънд клъб”.

При подновяването на играта Гришо стигна до две възможности за пробив, но с мощни начални удари Андерсън успя да се измъкне от критичната ситуация и да удържи подаването си.

Последваха минути, в които сервиращите нямаха почти никакви проблеми, за да се стигне до ключовия дванадесети гейм (при 6/5), в който българинът най-накрая успя да оползотвори шанса си за брейк, с което сложи точка на този така оспорван първи сет.

В началото на втората част обаче Григор допусна известно разколебаване в представянето си и в третия гейм му се наложи да отразява цели шест възможности за пробив, но точно в този момент първата ни ракета демонстрира железен характер и не допусна да загуби подаването си.

В третия сет изглеждаше така, сякаш българинът има игрово предимство, успя на няколко пъти да постави под напрежение своя съперник, но в десетия гейм, като от нищото Димитров трябваше да отразява сетбол.

За щастие така стеклите се събития не оказаха негативно влияние върху Григор и в четвъртия сет той продължи с великолепните си изяви, като в осмия гейм стигна до решителен пробив за 5/3, след който по безапелационен начин сервира за крайната победа.

Така българинът защити точките си от миналата година, а във втория кръг от надпреварата ще се изправи срещу кипъреца Маркос Багдатис.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати