28 Март 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ залага бомби на следващ кабинет, разкри Станишев

2012-06-26 15:25:59

Решението на Конституционния съд по промените в Кодекса на труда е сериозна победа за БСП, защото пряко засяга интересите на всички работещи в България. 

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на ИБ на БСП. 

Според него Конституционният съд потвърдил позицията на социалистите, че работещите не трябва да бъдат санкционирани, ако работят без трудов договор. 

Недопустимо е работникът да бъде глобяван за това, че работодателят не е оформил по законоустановения начин трудовия договор, отсече лидерът на БСП. 

Работниците са слабата страна в трудовите правоотношения и е цинично, след като ГЕРБ доведоха със своята политика до масово обедняване, допуснаха невиждан ръст на сивата икономика и на безработицата, сега да се опитват да стоварят тези проблеми върху обикновените хора, коментира Станишев.

Заради тяхната некомпетентност и нехайно управление, 400 000 българи са без работа, убеден е лидерът на БСП. 
Според него промените в Кодекса на труда, вкарани от управляващите, били безобразни и цинични. 

Станишев коментира и отхвърлянето на текста, свързан с представителността в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Лидерът на БСП отбеляза, че завишаването на критериите имаше за цел редица организации да бъдат изхвърлени, което е удар върху малкия и среден бизнес. 

„Мачкането на малкия и среден бизнес е последователна политика на ГЕРБ”,  смята Станишев. 

Той напомни, че досега 119 текста са обявени за противоконституционни и отбеляза, че няма правителство, което да е получило от КС толкова шамари, колкото са получили ГЕРБ. 

„КС отразя поредния опит за връщане на България в дикенсовия капитализъм”, коментира Михаил Миков. По думите му стремежът на управляващите е бил експлоатацията на труд да бъде много по- висока. 

Попитан за отговора на ЕЦБ за готовността на страната ни в еврозоната, Станишев коментира, че е нелепо след три години управление на ГЕРБ все някой друг да им е крив за непостигнатите резултати. 

По повод хвалбите на управляващите за прекратената процедура за свръхдефицит лидерът на БСП напомни, че процедурата беше открита именно при управлението на ГЕРБ. 

Станишев определи като стъкмистика намаляването на дефицита. Той обясни, че това се постига с неплащане на бизнеса и напомни, че държавата и сега дължи около 360 млн. лв. 

Наред с това има 27 000 фалити, масова безработица и източване на държавните предприятия. 

„Има заложени маса бомби за следващото правителство”, отбеляза лидерът на БСП. 

„Когато се казва, че сме велики наред с Дания и Швеция, нека погледнем как живеят българите. А българите живеят все по- зле”, добави Станишев. 

По думите му в резултат от управлението на ГЕРБ всеки българин ще бъде натоварен с дълг от 650 лв.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати