29 Март 2024 г. Петък

Айде, София, тука ли сте? Гюбеци, плейбек и кютек на Батенберг

2012-06-26 13:55:43

Близо 10 000 души се събраха на снощния концерт на звездите на Пайнер на площад Батенберг в столицата, с който се отбеляза втория рожден ден на телевизия Планета HD. Феновете аплодираха своите любимци, които отдавна не бяха излизали пред толкова многобройна публика и видимо бяха развълнувани.

Първа на площада пристигна Ивана, а малко след това зад сцената паркира и шефът на музикалната компания инж. Митко Димитров. Той бе придружаван от съпругата си Мария и внука им.

Малко след 19.00 часа, под лъчите на все още силното слънце, шоуто започна.

Първи на сцената се качиха Емилия, Гергана, Мария, Ани Хоанг и Магда.

На всички стана ясно, че плейбекът ще доминира, а на живо ще бъдат само традиционните реплики "Айде, София", "Айде, София, къде са ви ръцете" или "Айде, София, къде са най-добрите?". При някои изпълнители дори и те прозвучаха с фалш.

При Мария контрастът в нивото на звука бе най-голям между репликите и изпълнението й, но на кого му пукаше - хиляди си припяваха "Чисто или с лед".

Доста колорит внесе изпълнението на Яница, но певицата нямаше особена заслуга. Първо не стана ясно защо балетът зад нея е с фланелки на Локомотив Пловдив, които станаха част от промоцията на Емилия преди няколко дни. И докато при Коко Диневата булка имаше логика - все пак мъжът до нея е президент на футболния отбор, то не стана ясно защо е този фон и за Яница.

В разгара на изпълнението пък част от феновете в предни редици решиха да разнообразят концерта с бой. Представители на три раси си размениха юмруци, като най-много удари отнесе момче от африкански произход. Най-деен пък беше млад ром, но битката бе прекратена от полицията.

Страстите се умириха бързо, а на сцената вече беше Магда. Бившето гадже на станалия популярен в политическите среди като Красьо Черния, се появи в дълга прилепнала рокля, която очертаваше силиконовите й форми.

Трябва да се отчете, че това бе най-смелият тоалет през вечерта. Въпреки голямата жега, повечето певици бяха заложили на дълги рокли или тоалети, които прикриваха природните и хирургически подобрените им дадености. Нещо наистина нетипично за подобни концерти, а коментарите от първите редове бяха, че явно още не са подготвили тела за плаж. За добро или не, еротиката бе на заден план, но с уговорката, че все пак на сцената не се качиха Камелия, Андреа и Галена.

Бони пък изпъкна с пожеланието на вечерта - "Честит рожден ден на телевизия HD". Може би пък показа далновидност към другите, които излъчват в този формат, да позавъртят нейните клипове. Ще видим.

Освен премиерата на няколко нови песни, присъстващите видяха и първата изява на голям концерт на бившия тандем Константин и Райна. 

Публиката изригна с появата на тежката артилерия - Глория, Кали и Ивана, които бяха и първите извикани на бис. Трите направиха микс от най-големите си хитове, а хората пяха с пълно гърло. Особено колоритно се получи, когато Кали изпълни "4-4-2". Всъщност парчето бе изпято само от феновете.

Излишна реч дръпна Ивана, която реши, че това е моментът попфолк феновете да се преброят и да покажат, че са най-много. След което намекна на шефа си, че е време за турне.

Цветелина Янева пък реши, че е крайно време да напомни за себе си и балетът изписа нейните инициали на сцената.

Почитателите обаче вече се готвиха за финала, оставен за Преслава. Тя обаче беше с доста кратко представяне, което предизвика леко разочарование.

Концертът приключи с мощна заря, която софиянци са свикнали да виждат в новогодишната нощ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати