27 Април 2024 г. Събота

Шофьори на две бири ни возят до морето

2012-06-26 04:24:38

Шофьори, които настъпват газта повече от позволеното, след като преди това са изпили една или две бири, ни возят до морето. Това сочат първоначалните данни от акция „Автобус”, която провеждат служителите на „Магистрална полиция” към СДВР, съобщава „Монитор”.

От общо 40 проверени шофьори от събота до понеделник полицаите са написали около десетина акта за превишена скорост и са свалили двама водачи от рейсовете за груби нарушения.

Единият бил изпробван с дрегер на магистрала „Тракия” и уредът отчел 0,52 промила алкохол. Шофьорът обяснил, че предишната вечер е изпил една бира, докато гледал европейското първенство по футбол, но проверяващите са категорични, че не е възможно при една бира преди лягане устройството да покаже тези стойности на следващия ден.

„Може да е изпил една бира, но ако е била 5-литрова”, коментираха шеговито полицаите. Веднага след засеченото нарушение се наложило от фирмата превозвач да изпратят друг водач, а през това време рейсът останал спрян край пътя.

Другият свален от автобуса бил шофьор, който превозвал пътници, при положение че книжката му е била отнета за различни нарушения. Проверките на рейсовете ще продължат пред цялото лято.

За пръв път през тази година служителите на „Магистрална полиция” спират абсолютно всички автобуси, с които се превозват деца на летни лагери до морето.

От събота сутринта 10 полицейски екипа и два на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” контролират всички изходи на столицата, откъдето минава потокът от пътуващи към морето.

Наред с превишената скорост другото най-често нарушение е шофирането без колан. В петък униформените попаднали на шофьор на баничарка с редица прегрешения. Мъжът бил зад волана на „Ситроен Берлинго” и имал присъда „пробация” за шофиране с отнето свидетелство. Това не му попречило отново да се качи зад волана, въпреки че са му отнети всички контролни точки от талона и да натовари в колата 10 деца и 4-ма възрастни.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати