26 Април 2024 г. Петък

Цвети Пиронкова с фантастичен обрат на "Уимбълдън"

2012-06-25 16:01:37
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа участието си в тазгодишното издание на третия за сезона турнир от Големия Шлем – Откритото първенство на Великобритания „Уимбълдън“.

Пловдивчанката, която през 2010 г. достигна до полуфиналите на надпреварата, а миналата година игра четвъртфинал, успя да отстрани в първия кръг трудно квалификантката Весна Долонц (Сърбия) с 5/7, 6/0, 7/5.

Състезаващата се за Сърбия рускиня, намиращата се към момента на 206-то място в световната ранглиста, започна срещата с завидно самочувствие и след ранен пробив поведе с 3/1.

Постепенно обаче Цвети намери ритъма си на игра, неутрализира предимството на своята опонентка и след серия от три поредно спечелени гейма принуди Долонц да сервира за оставане в сета в десетия гейм (при 4/5).

За съжаление обаче рускинята не само че не се поддаде на напрежението и изравни за 5/5, но успя в последния възможен момент отново да стигне до брейк и на практика да измъкне първия сет, повеждайки в резултата.

Във втората част Пиронкова обаче буквално прегази слисаната Долонц, като не й позволи дори да се разпише за крайното 6/0.

В заключителния трети сет Пиронкова поведе с ранен пробив за 3/1, но в последствие рускинята изравни, за да се стигне до 12-ия гейм, в който Цвети отново спечели подаването на противничката си и така сложи точка на спора.

Във втория кръг на българката предстои значително по-сериозно предизвикателство, тъй като тя ще се изправи срещу основната фаворитка за титлата и световна номер 1 Мария Шарапова.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати