23 Април 2024 г. Вторник

Готвят промени в Европейската банка

2012-06-23 07:53:20

Имоти.

„Стандарт":

Плевнелиев пак най-богат, Първанов тегли заем

Рокадата на "Дондуков" 2 е като във филма "Богат, беден", сочат декларациите на хората от властта пред Сметната палата. Новият президент Росен Плевнелиев е най-заможният политик, а неговият предшественик Георги Първанов вече опря до заеми. Плевнелиев притежава две къщи в столичния квартал "Малинова долина", всяка на стойност над 700 хил. лв., придобити през 2008 г. Същата година фамилията купува къща и на морето - в Черноморец, срещу 254 258 лв., а през 2009 г. и в с. Баня, община Разлог за 352 049 лв. Президентът има и имот на Халкидики - къща с площ от 5000 квадрата, купена за 1,3 млн. лв. На почти същата сума възлизат и спестяванията му по еврова сметка в чужбина. Други 81 949 лв. са в банка у нас. В ценни книжа стопанинът на "Дондуков" 2 държи още 313 815 лв. в Дойче банк, Австрия, а половинката му - 295 583 лв. под формата на дялове в Райфайзен България във Фонд защитена инвестиция. Плевнелиев декларира още джип "Ауди" за 39 117 лв., купен през 2009 г. Жена му притежава 100% от две фирми - "Ателадия" ЕООД и "Ателадиа Консулт" ЕООД.

 

Промени.

„Новинар":

Готвят промени в Европейската банка

Готвят се промени в Европейската централна банка и в начина, по който тя работи. Това съобщи финансовият министър Симеон Дянков, който участва в заседание на Съвета на ЕС в Люксембург. Много работа предстои. Предупредиха ни дори да не си взимаме билети за връщане, изтъкна вицепремиерът.
„Ще работим, докато се стигне до решения, за да може следващата седмица в петък, когато се събират премиерите и президентите, да има предложения за подобряване на общото положение в еврозоната и конкретно в Гърция, Кипър и Испания", обясни той.
По думите му конкретни предложения все още не са напълно разработени.


Скандал.

„Труд":

"Атака" демонстративно напусна след скандал в пленарната зала

Парламентарната група на "Атака" напусна демонстративно пленарната зала, след като председателят на парламента Цецка Цачева отказа да даде повторно думата на Волен Сидеров след изказването на Искра Фидосова.
Фидосова говори по повод изявлението на Сидеров, че ГЕРБ имат закдулисни договорки с ДПС и затова не реагират на тяхното антиконституционно искане да се води предизборна агитация на език, различен от официалния. 
Голяма лъжа е, че никой от ГЕРБ не се е произнесъл срещу искането на ДПС да се води предизборна кампания на език, различен от официалния, каза Искра Фидосова, председател на правната комисия в Народното събрание и заместник-председател на Парламентарната група на ГЕРБ.

 

Щастието у нас.

„24 Часа":

Проучване: Българите симулират нещастие

Българите не са нещастни, а по-скоро обичат да се представят за такива. Това сочат данните от изследване на Института за социални изследвания и маркетинг, проведено сред хиляда пълнолетни българи. Темата на проучването е "Българите и щастието".
Данните опровергават широко разпространената нагласа, че българите са нещастни. По-скоро хората у нас смятат за нещастни другите около тях.
Социално-приемливото поведение на българите показва, че са нещастни, според проучването. 
Колкото до щастието, количественото му измерение сред сънародниците ни е малко над златната среда. По скалата от 0 до 10 личното щастие се остойностява на 5,57.

 

Жега.

„Дума":

12 температурни рекорда бяха отчетени в страната

12 температурни рекорда бяха отчетени в страната към 15 часа вчера, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Във Велико Търново са измерени 35,5 градуса; на връх Мургаш - 22,9 градуса; в Добрич - 34,2 градуса; на нос Емине - 31,6 градуса; в Казанлък - 34 градуса; Калиакра - 29,2 градуса; Ловеч - 35,7 градуса; Плевен - 35,7 градуса; Разград - 32,4 градуса; на Рожен в Родопите - 23,0 градуса; в Силистра - 35,3 градуса; и в Сливен - 34 градуса. На три места са изравнени досегашните рекорди - на връх Мусала, Враца и Карнобат.
Във връзка с високите темеператури Столична община организира безплатно раздаване на минерална вода на три пункта вчера. Водата се раздваше на площадното пространство на метростанция "Васил Левски", пред пилоните на Националния дворец на културата и на площад "Св. Неделя".

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати