25 Април 2024 г. Четвъртък

Матей Казийски: Има шанс да играя в Лондон!

2012-06-22 08:49:14

Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски даде надежди на феновете, че все пак може да се завърне в тима за олимпийските игри в Лондон през лятото.

Както е известно Казийски и Радостин Стойчев напуснаха националния тим заради несъгласието си с политиката на федерацията по волейбол.

В интервю пред Нова телевизия Матей даде индикации, че може да се върне и да играе на Олимпиадата в Лондон, но това ще стане само при смяна на ръководството на волейбола у нас.

"Разбира се, че има (бел.р. шанс да играе в Лондон), но това минава през категорична смяна на ръководните органи на федерацията""">"Не съм тръгнал на протест срещу някой треньор. Да сменя този или онзи, за да се върна. Не е проблемът в треньора, а във федерацията. Ще се върна, когато федерацията ефективно подаде оставка и се смени с други хора, които имат желание да работят. С общи усилия е възможно това да се случи до Олимпиадата".

Най-добрият ни волейболист бе категоричен, че дори и Радостин Стойчев по някакъв начин се разбере с настоящото ръководство на федерацията и да се върне начело на отбора, той няма да играе в националния отбор при това ръководство.

"Досега всички мислеха, че ние с Радо едва ли не действаме в комбина и действията ми са предизвикани от неговите, но това не е така. Аз имам позиция и ще я отстоявам докрай", отсече играчът на Тренто.

"Няма как да се разбера с хора, които не ме приемаха насериозно, когато им казах, че съм готов да напусна националния отбор и дори ми предлагаха басове, че това няма да стане", заяви Казийски, визирайки Любо Ганев.

Звездата на националния ни отбор сподели, че в отбора няма разединение заради случващото се извън полето.

"Повечето от играчите ни подкрепят и искат промени", подчерта Казийски.

 

Той сподели още, че през тази година е трябвало да плати 10 хиляди евро на федерацията, за да му бъде издаден издадат сертификат, с който да може да играе.

"Това не е големият проблем, а договорите на състезателите. Те се държат на минимални заплати и съвсем реално се притискат да подписват договори за по 5-7 години, за да може след това да им се взимат безбожни трансфери. Тази политика за мен лично е абсолютно неправилна и в световен мащаб е безпрецедентно", сподели волейболистът.

"В началото в Славия взимах 200 лева, после стигна до 300 и нещо. Покриваш си телефона и още две-три неща и парите свършват. После за компенсация, че са били вложени средства в мен, в договора ми с Динамо (Москва) беше написано, че трябва да давам 50 процента от възнаграждението ми на Славия. От първия ми договор те получиха 100 хиляди евро", разкри още волейболистът ни.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати