20 Април 2024 г. Събота

Човек на по-високо ниво от Дъмпела наръгал Багата

2012-06-21 21:16:52

Има нов заподозрян за нападението над Благой Иванов -Багата и той бил на по-високо ниво от Дъмпела. Това съобщи в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.

По време на разпит Багата, който се лекуваше три месеца в „Пирогов“, е отхвърлил твърденията, че е наръган от Даниел Стефанов-Дъмпела, който до момента беше сочен за извършител на престъплението.

Според Цветанов има съвсем обективни обстоятелства, които са вкарала в заблуда разследването от самото начало - свидетелските показания, че Даниел Стефанов - Дъмпела е наръгал Багата.

„Разминаването идва от свидетелските показания, които бяха събрани и може би са разчитали Багата да не се възстанови и да не даде показания”, заяви вътрешният министър.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинения срещу новия заподозрян.

 Според показанията на Багата той е бил намушкан от Иво Чобанов, познат в ъндърграунд средите като Пилето. Дъмпела е в ареста от началото на март и е обвинен в опит за убийство.

 

В същото време стана ясно, че двама българи са задържани по време на мащабната международна операция „Феникс” срещу контрабандата на кокаин. До момента властите са конфискували 1 тон и 200 килограма дрога. Акцията се провежда под наблюдението на Европол.

Единият българин е задържан в Норвегия, а другият в Чехия. Двамата не са криминално проявени и от дълго време не пребивават в страната. Наблюдавани са от 2010 година.

„Ролята на българите е била много сериозна по организацията и всичко, което се е случвало в началния етап и, разбира се, в последствие, разраствайки се в организацията на този цялостен канал.”, заяви министър Цветанов. 
Той уточни, че операция „Феникс” няма нищо общо с операция „Кокаинови крале”.

Цветан Цветанов коментира и резултатите от проучване, според което българският полицай е болен, демотивиран и нископлатен.

„Предполагам, че ако някой направи едно изследване сред служителите и репортерите от медиите в България, ще получи същия резултат, защото предполагам, че и вие също не получавате достойно заплащане за това, което извършвате”, заяви Цветанов.

В Пловдив вътрешният министър откри първото Европейско първенство по пожароприложен спорт и заяви, че се чака доставка на 70 нови противопожарни автомобила за България.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати