26 Април 2024 г. Петък

Кой крив, кой прав в случая с бития оператор на Орлов мост

2012-06-21 21:08:09

Операторът на bTV е напсувал и заплашил със саморазправа Чавдар Велев, след като той е отказал да бъде сниман на протестите на природозащитниците на Орлов мост миналата седмица.

Това заяви пред БНР братът на Чавдар – Момчил, който сподели тяхната версия на случилото се.

Софийският районен съд (СРС) наложи вече мярка за неотклонение "подписка" на 30-годишния Чавдар Велев, който бе задържан за побоя над оператора Иван Филчев.

Според разказа на bTV с нищо непровокирания Велев ударил Филчев в гръб, счупил камерата му и започнал да го рита, докато той лежал на земята.

Операторът бе приет в болница с мозъчно сътресение, счупен нос и наранявания по ръцете.

 

Братът на Чавдар Велев разказа, че във версията за случилото се на Иван Филчев имало две неистини. Едната била, че операторът с нищо не е провокирал нападението, а другата – че е бил бит, докато припаднал.

Момчил Велев базира изказването си на очевидци на инцидента. Той разказа, че още след случилото се на Орлов мост били създадени две групи във Facebook, където били намерени множество свидетели, отричащи версията на Филчев. Част от тях вече били дали показания в съда, а на други това им предстояло.

"Ние не твърдим, че брат ми не е участвал в спречкването, ние създадохме две групи във Facebook, в които молим свидетели на това, което се случи, да дойдат и да кажат цялата истина. Ние не искаме да представим само нашата гледна точка", заяви Момчил. 

Чавдар му разказал, че по време на протестите отказал да бъде сниман, тъй като в обществото имало едно акумулирано напрежение срещу въпросната медия, тъй като не отразявала адекватно събитията.

"Брат ми е отказал да бъде сниман, операторът е продължил. Нещо повече, операторът е напсувал много грозно брат ми, след което е отправил към него заплаха за саморазправа след митинга. После идва сблъсъкът между двамата и тук идва втората лъжа на оператора, че е бил бит, свален на земята, ритан, докато припадне и изпаднал в безсъзнание", разказа Момчил.

По думите му това коренно противоречи на показанията на всички останали очевидци. Според свидетелите  операторът е застигнал брат му и го повалил с удари на земята.

"Добре, че се намесихме да отървем момчето, защото щеше да го убие", разказали свидетелите пред Момчил.

"Как наистина, ако е бил изпаднал в безсъзнание, е имал цялата енергия и злоба и той да отвръща", чуди се още братът на Чавдар.

Чавдар Велев е с обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди, нанесена над оператора на bTV. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати