25 Април 2024 г. Четвъртък

Борисов урежда горска среща на дамата Лили с джентълмена Сергей

2012-06-20 11:40:17

Премиерът Бойко Борисов призова регионалния министър Лиляна Павлова да покани лидера на БСП Сергей Станишев и депутати от левицата да разгледат магистралите, които е построило това правителство, и тези – от предишното правителство.

По традиция в началото на днешното правителствено заседание само пред камерите министър-председателят даде подробни указания на регионалния министър и на вицепремиера Симеон Дянков как да действат в тази ситуация. 

"Забавлявайте се с тях, не спорете, защото те са учили затова. Водете на място и посочвайте", нарежда Борисов. "">Според левицата равносметката на фона на хвалбите на ГЕРБ е следната – при предишното правителство са въведени в експлоатация 114 км магистрали, засега ГЕРБ имат 50 км, а най-оптимистичните прогнози за целия им мандат били за около 200 км.

Соцлидерът Сергей Станишев напомни, че предишният кабинет е рехабилитирал 6 900 км пътища, а при ГЕРБ в най-добрия вариант ще има 2286 км. По-късно пък строителният министър Лиляна Павлова коментира, че не било много по мъжки "мъжете да си мерят километрите".

 

"Ти Лили, му прати магистрала "Люлин" да си припомни как я беше оставил. Като застанат пред журналистите, те лъжат толкова безогледно. Така убедително лъже този човек. А "Хаинбоаз" Росен Плевнелиев не искаше да ходим там да го откриваме, защото едната лента беше 100% незаконна. А "Цанков камък"? Що не го поканиш, ти си дама, покани този джентълмен на "Цанков камък" да си види пътят колко струва? Аз от такова строителство като неговото не разбирам.

По думите му социалистите били като комунистите - на бялото казват черно и "понеже си вярват в глупостта, излиза убедително".

"Един булевард не ми е мръднал в София", отсича още Борисов. Той препоръчва министрите да отидат в парламента и да поканят Станишев, други депутати и всички медии.

"Това е демокрацията, да отидем на "Цанков камък", сега даваме още 3.5 милиона, да видите какво сте направили, щом толкова разбирате от строителство, а Борисов не разбира. Оставете го него, няма да го каним, той си стои на Южната дъга, на моста "Брюксел", на магистрала "Люлин" така както е осветена вечер", изтъква още премиерът.

"Ти си дама, няма да ги обиждаш, няма да ги пресираш, ще бъдеш внимателна, те са нежни души. Водиш ги там на пътя, щото в парламента хората се объркват – единият вика 120 км, другият вика 6000 – цифри", съветва още Борисов.

Той отправи поздрав към Станишев, като цитира доклада на Европейската централна банка, според който България изпълнява всички числови критерии за членство в Еврозоната.

"Прати го това на Орешарски и Станишев в едно пликче, комплимент", заръчва на Дянков Борисов, след като подчерта, че е изпълнил още една мечта на лидера на БСП.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати