23 Април 2024 г. Вторник

Цветан Цветанов: Къде бяха протестиращите при презастрояването на "Слънчев бряг"?

2012-06-18 06:28:25
В протестите срещу поправмките в Закона за горите имаше имаше майки с деца и дори бременни жени и те очевидно не бяха с други намерения освен да защитят природата, но в добрите намерения на еколозите се включиха субекти, които нямат нищо общо със смисъла и философията на тези поправки, обяви в ефира на Би Ти Ви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Определено имаше лица, които са част от криминалния контингент на България. Нали не си представяте, че човекът, който показваше среден пръст защитава природата на България", обяви Цветанов. Тезата за присъствието на криминално проявени на протестите той обяви още през уикенда.

Днес обаче попита риторично къде са били всички тези защитници на природата, когато през годините се е презастровявал "Слънчев бряг", който е разполагал с 18 хил. легла преди 20 години, а днес били 320 хиляди.

Като на няколко пъти даде примери за лошите политически ходове при предишното правителство, Цветанов обясни още, че сегашните управляващи искали пречистватели станции да има тъкмо в големите курорти, за да се ограничи замърсяването на околната среда, а не парите да отиват в малки населени места, както се случвало преди.

Той посочи, че трябва да има стратегия за развитие на курортите и в никакъв случай да не се прави компромис с екологичната нисгурност.

Той преразказа аргументите на протестиращите от района на Разлог срещу наложеното вето върху Закона за горите като посочи, че развитието на зимния туризъм там ще остави младите хора в региона, ще помоген за развитието на инфраструктурата и изобщо за развитието на районите – нещо, за което държавата няма да има ангажимент при това положение.

Цветанов разказа и за свой разговор с местен полицай на лифта в Банско, който му казал, че хората, заети в обслужването на съоръжението, в предишни години се занимавали с незаконна сеч на дървесина, за да изкарат пари, а сега получавали легално заплащане.

На въпрос дали при потеста срещу ветото, който се очаква де се премести в София, и предвождащи го депутати от ГЕРБ ще бъдат изтласквани от пътното платно, вицепремиерът посочи, че депутатите са представители на съответните региони. Той допълни, че специално народният представител Любен Татарски като кмет на Разлог е направил много за създаването на работин места в региона.

Цветанов допълни и че премиерът е бил много ясен вчера като казал, че преди да се гласуват промени във върнатия от президента закон, иска да бъде постигнат пълен консенсус между двете групи протестиращи.  
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати