25 Април 2024 г. Четвъртък

Германия продължи победния си ход

2012-06-17 20:38:44

Германия победи Дания с 2:1 и с 9 точки спечели група В на европейското първенство. По този начин германците ще играят на четвъртфинала срещу Гърция.

Лукас Подолски записа мач номер 100 за националния отбор и отбеляза юбилея с гол. После датчаните изравниха, но десет минути преди края Ларс Бендер вкара победния гол.

Дания отпада от турнира след една победа, две загуби и достойно представяне. А маршът на Германия продължава.

За този мач Жером Боатенг бе наказан заради два жълти картона и вместо него в игра се появи Свен Бендер. Всички други титуляри бяха на терена, което потвърди думите на треньора Льов: никакво подценяване и пестене.

Датският треньор Мортен Олсен пък пусна Якоб Поулсен на мястото на контузения Ромедал. Останалите играчи бяха на терена и срещу Португалия.

Още във 2-ата минута след пас отляво Мюлер нанесе удар от воле, който премина малко над гредата. Датчаните отвърнаха с далечен удар на Бендтнер с глава, хванат от Нойер без проблеми.

В тази начална фаза на бърза и открита игра най-големият пропуск бе на Томас Мюлер. След пас на Подолски отляво той не намери добре топката и от непосредствена близост би слабо, давайки възможност на Андерсен да хване топката.

Впоследствие германците продължиха да доминират, с многоходови акции не оставяха датчаните да играят много с топката. И в 19-ата минута натискът даде резултат.

Тогава Мюлер навлезе отдясно, пусна топката успоредно на голлинията, Гомес леко я отклони и тя стигна до Подолски. Юбилярът стреля, топката мина през ръцете на вратаря и влезе в мрежата – 1:0 за Германия.

Но Дания отвърна бързо – в 24-ата минута след корнер Бендтнер върна топката към малкото поле, където оставеният абсолютно непокрит Крон-Дели изравни с глава – 1:1.

Германците бяха по-добрия отбор и след това и създадоха много положения. В 33-ата минута Марио Гомес сътвори голям пропуск, когато след корнер не намери добре от воле топката и не успя да порази целта. Малко по-късно след непряк свободен удар Подолски изстреля истински снаряд, но той профуча малко над напречната греда.

В 41-ата минута след двоен пас и грешка на датски бранител Кедира можеше да вкара втория гол, но не уцели отблизо вратата. След това и Гомес слаломира между датската защита, но малко не му достигна да изпревари вратаря. Така до почивката нов гол не падна.

Втората част започна със страхотна възможност за Дания. В 51-ата минута след няколко разменени паса Якоб Поулсен нанесе силен удар, след който топката облиза от външната страна дясната греда на вратата на Нойер.

Последва по-сив период в мача, в който топката беше разигравана между двете наказателни полета. Шюрле накара датският вратар да спасява (68-а мин.), Цимлинг опари пръстите на Нойер.

По това време португалците вече водеха в резултата, на Дания трябваше задължителна победа. Но те нямаха силата да се наложат над германците.

В 80-ата минута след фамозен диагонален пас през центъра на датската отбрана топката стигна до Лапс Бендер, който отляво с диагонален удар прати точно топката в мрежата – 2:1 за Германия.

До края Агер имаше шанс да стреля отблизо с глава след корнер, но прати топката в аут. Така Германия спечели мача и се класира за четвъртфинала на Евро 2012, а Дания достойно отпадна.

Дания – Германия 1:2

0:1 Подолски (19)

1:1 Крон-Дели (24)

1:2 Бендер (80)

Дания: Андерсен, Якобсен, Кяер, Агер, С. Поулсен, Квист, Ериксен, Я. Поулсен (82-Никелсен), Цимлинг (79-К. Поулсен), Крон-Дели, Бендтнер

Германия: Нойер, Бендер, Хумелс, Бадщубер, Лам, Кедира, Швайнщайгер, Мюлер (84-Кроос), Йозил, Подолски (64-Шюрле), Гомес (74-Клозе)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати