20 Април 2024 г. Събота

Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка

2012-06-12 09:53:26

Трусовете в родния волейбол продължават с пълна сила, след като днес вицепрезидентът на родната федерация и президент на волейболен клуб Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов подаде оставка от постовете, които заема във волейболната ни централа.

Той изпрати специално писмо до медиите и до Общото събрание на БФВ, в което съобщава причините за това негово решение, които логично са свързани с последните скандали в най-успешния ни колективен спорт.

"Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - Вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ", посочва Константинов в писмото си.

Вицепрезидентът на централата посочва, че решението му е породено и от факта, че ставащото "е против принципите ми, администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор, заради ръководството на БФВ)".

"Като се надявам на правилно разбиране на мотивите на моята оставка, оставам с най-добри чувства към волейбола и декларирам готовност за помощ и съпричастност винаги когато това е по силите и възможностите ми", завършва писмото си Ивайло Константинов.

 

Както е известно вчера следобед националният селекционер Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв“, заяви Стойчев.


Самият Лазаров обаче не се трогна от ситуацията и обяви, че няма никакво намерение да напуска шефския пост в родната централа.

"Нямам коментар за Радостин Стойчев, защото няма информация. Досега се занимавахме с организация. Не мога да гадая с кой треньор и кои играчи ще заминем за Аржентина. Защо трябва да давам оставка? Кога да си дам оставката – сега, веднага или след малко?", обяви Лазаров пред "Канал 3".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати