29 Март 2024 г. Петък

Заловиха гаджета, грабили възрастни софиянки

2012-05-31 04:53:20
24-годишна бургазлийка и нейното гадже от от монтанското с. Дондуково попаднаха в ареста след серия грабежи над възрастни жени в столицата. Двойката, която живее на семейни начала, са били вече регистрирани в полицията за кражби.

Според разследващите, грабежите започнали в началото на ноември миналата година, когато били регистрирани първите две престъпления. На 4-ти ноември в „Младост-1” със златните си обеци се разделила 58-годишна жена, а на 10-ти ноември  във входа на жилищния си блок в четвърти микрорайон на ж.к. „Люлин” била нападната 65-годишна столичанка. 

Крадлата опитала да отнеме златните й обеци, но след като не успяла, откраднала дамската й чанта с лична карта, шофьорски документи и ключове за кола.

Досега в същите квартали били регистрирани още десетина грабежи на златни накити над столичанки, обясняват от полицията.

На 13-ти април в ж.к. „Хиподрума”  във входа на жилищен блок била ограбена 76-годишна жена, а на 5-ти май на бул. „Житница” със златната си обеца се разделила 85-годишната й собственичка.

Жертвите описали основната извършителка на престъпленията като млада, мургава, с кръгло лице и чип нос,  симпатична и приятна на външен вид. Някои от тях дали описание и на съучастника й –  около 25-годишен, слаб, средно висок. 

Престъпното дуо винаги избирало за жертви възрастни жени, които нападало привечер. Обикновено младата жена влизала във входа на жилищния блок с жертвата, отваряла й вратата, предлагала помощта си и изведнъж се нахвърляла върху нея и дърпала обиците й. В повечето случаи съучастникът й играел ролята на „отцепка“.
  
Преди седмица криминалистите влезли в дирите на бургазлийката, която живеела в квартира в кв. „Горна баня” с гаджето си. 

Двамата са задържани за 72 часа и ще им бъдат повдигнати обвинения.

При извършения обиск са открити част от откраднатите вещи, както и документи от заложни къщи, където се пробвали да пласират откраднатата стока.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати