27 Април 2024 г. Събота

Трусове и в НС – за медения месец на Ангел Найденов и за бедствието "БСП"

2012-05-30 08:47:50

Най-голямото бедствие в страната през последните 20 години не е земетресението в Перник и всички останали, а безотговорното, безхаберно управление на БСП. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов от парламентарната трибуна. 

Той дойде специално в НС да информира депутатите за мерките, които предприема правителството за преодоляване на щетите от силното земетресение от 22 май. 

Дискусията се изостри, след като МВР шефът нападна лично червения депутат Ангел Найденов. Найденов критикува действията на управляващите, че са допуснали паника сред перничани, след като не са били своевременно уведомени, че няма опасност от пропукване на язовирната стена след силния трус от 22 май. 

Според него Цветанов нямал основания да мисли, че БСП политизира въпроса и използва земетресението да атакува ГЕРБ. Найденов посъветва правителството да мисли как да не се създава паника сред население и за задействане на сирените при подобни ситуации.

Според червения депутат полицаите с мегафони, които информирали населението, създавали допълнително напрежение сред хората. Той беше категоричен, че от страна на БСП нямало омаловажаване и подценяване на случилото се в Перник. 

Изказването му предизвика реакция на Цветанов, който заяви, че Ангел Найденов е бил само два пъти в Перник, защото може би бил зает с медения си месец „с вашата любима от вашата парламентарна група“. МВР шефът визира връзката на Найденов с червената депутатка Мая Манолова. 

Цветанов не пропусна да отбележи и изказването във Facebook на депутата Антон Кутев, според когото няколко паднали комина и керемиди в Перник се превръщали в национална тема.  Вътрешният министър беше категоричен, че Кутев се е отнесъл с подигравки към трагедията на хората. 

„Не мисля, че Цветанов може да принизи НС до страниците на жълт вестник. Лошото възпитание няма как да бъде компенсирано. Ако съм на това ниво, щях да кажа, че това е просташко поведение. Дали съм бил в Пернишко, ще го кажат хората“, отвърна му Найденов с думите „неуважаеми министър“. 

Червеният депутат остро се разграничи от изказването на Кутев. 

„Това, което е направено от Кутев, е възмутително. Това са думи на човек, който няма реална представа за случилото се в Пернишка област“, заяви Найденов и добави, че е поискал извинение от Кутев към перничани. 

Според БСП щетите от земетресението са около 20 млн. лева. Цветанов обаче отчете, че около 3 милиона лева са щетите на обществените сгради в Перник, а в София щетите възлизат на около 1 300 000 лева. 

Относно задействането на оповестителната система Цветанов беше категоричен, че в този стрес в ранните часове тази система щяла да създаде допълнително напрежение. 

„Ако имате възможност допълнително да подпомогнете. ПГ на ГЕРБ е взела решение от държавната субсидия да даде 300 000 лева за област Перник”, завърши МВР шефът.  
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати