29 Март 2024 г. Петък

Борисов сън не го хваща от трусове и наводнения

2012-05-29 17:57:18

Премиерът Бойко Борисов е силно разтревожен от земетресенията и наводненията, както и от състоянието на мостовете в страната.  

„От снощи мога да кажа, че не мога да спя. От наводненията, от земетресението, което на място видях, съм истински разтревожен“, заяви пред журналисти премиерът. 

За разрушените мостов Борисов посочи, че е "престъпно отношението към тези съоръжения толкова години". Вчера той инспектира съоръженията по АМ „Тракия“. 

Тогава премиерът обяви, че до една седмица трябва да започне укрепването на два моста на автомагистралите "Тракия" и "Хемус“.  

За решаването на проблема той предлага парламентарните групи в НС да си изберат фирми и бързо, без конкурс, да започнат работа по тяхното укрепване. За тази цел в четвъртък в парламента ще отидат министрите Симеон Дянков и Лиляна Павлова. 

„Ако сега обявим конкурс, ще минат поне няколко месеца, а има силен трафик и рискът е огромен. В парламента ще поискаме - да не се политизира въпросът, а да излезем с едно решение, и всички парламентарни партии да изберат по един представител, който разбира, бързо да отидат, да изберат няколко фирми и още след събота и неделя да започнат да укрепват съоръжението, настоява Борисов.

По думите му това е много тежък ремонт, за много пари. „Но ако не направим това, няма смисъл да правим магистрали“, добави премиерът и за пореден път се ядоса на предишните управляващи. 

"Мога да им наговоря много неща и ще съм прав. Такова решение, вместо да правят Цанков камък, вместо Водно огледало да правят, тези съоръжения да станат по този начин при милиардите излишъци говоря, ние сега се чудим откъде да ги изсмучем парите. Ще спираме ли програми, преправяме от бюджет, за да можем в следващите дни да започнем да ремонтираме. Но очаквам поне да не ни атакуват политически, затова искам парламентът да се произнесе, защото те са толкова нагли, че забравят и започват да приказват“, отсече Борисов. 

Той добави, че не иска ГЕРБ изобщо да се меси в тези конкурси. Това е червен регион и въпреки всичко ние даваме пари. 300 000 сме дали от партията, а те колко са дали? Нека си върнат бонусите“. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати