28 Март 2024 г. Четвъртък

Човек от службите изнесъл информацията за Брендо

2012-05-29 16:17:17

“Служител от структурите на МВР и Държавната агенция за национална сигурност, който вече не е в системата, ще бъде разследван заради изтичане на информация към структурите на Брендо”.

Това съобщи в Пазарджик вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вчера МВР шефът обяви акция “Кокаиновите крале“. При нея бяха задържани 30 души, сред които и Евелин Банев – Брендо.

 

Цветанов обясни, че разследването е започнало много отдавна, но през 2008 година е имало сериозно изтичане на информация към задържаните.

От думите му днес стана ясно, че висш служител е издал подробности по операцията по залавянето на “кокаиновите крале”.

Във вторник следобед Цветанов изпрати до главния прокурор Борис Велчев информация за иззетите доказателства, които говорят, че човек от системата е предупредил за готвената акция сочения за кокаинов бос Брендо. За него се знаело, че бил основен доставчик на кокаин за италианската мафия.

За акцията срещу босовете на кокаин са знаели тесен кръг от хора, които са били на съвещание преди удара срещу "кокаиновите крале”.

“В процеса на разследването най-тревожното е, че цялата документация, обменяна между партньорите от България, Швейцария, Испания и Италия, беше намерена в колата на Брендо”, заяви вътрешният министър.

Според него всички лица, които са участвали в тогавашната работа по случая, би трябвало да дадат смислени обяснения за това как документите са попаднали у Брендо.

Освен всички 30 задържани, има още няколко лица, които ще бъдат арестувани във връзка с мащабната акция срещу кокаиновите босове.

В 3 часа тази сутрин е арестувано лице, от обкръжението на Васил Горчев Върбанов - Кьоравия, който беше убит в Благеовград през 2005 година. Кьоравия беше известен като един от най-големите наркобосове на Югозападна България.

Вътрешният министър съобщи, че издирването на братя Галеви продължава, въпреки че обявата не е качена на сайта на Интерпол.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати