19 Април 2024 г. Петък

Фенклубът на „Левски” отново в съда, за да защити човек на Таки

2012-05-28 15:21:03

Това дело е скалъпено, а Любо е жертва, която трябва да опере пешкира. Това заяви шефът на националния фенклуб на Левски Владимир Владимиров - Гугуткатапреди днешното заседание по делото срещу групата на Таки, основна фигура, в която е Любомир Костадинов - Любо Младежа.

Владимиров обаче не се ангажира да каже откъде идва този „удар" срещу Младежа. „Явно има някой, който не го харесва", добави той.

Иначе за Любо Младежа Гугутката не може да каже лоша дума. Познават се от 7-8 години, ходили са много мачове. „Той е едно много, много точно момче. Нашите отношения винаги били много коректни, винаги сме се разбирали. Любо помагаше много на фенклуба преди да го арестуват", заяви шефът на сините фенове.

Това че делото е секретно и днес не спря десетина приятели на подсъдимите, които дойдоха в съдебната палата, за да им окажат морална подкрепа.

Притеснителен, според Владимиров, е фактът, че заседанията се водят при закрити врата. „Защо крият какво става вътре. Любо ли е най-големият престъпник в държавата", запита Владимиров и подчерта, че Младежа многократно е настоявал пред съда всичко да бъде открито и да се знае.

Срещу Цветан Миленов, Любомир Костадинов, Илия Илиев, Александър Пацов, Владимир Иванов, Асен Китанов, Васил Бекиров и Васил Христов е повдигнато обвинение за това, че от януари 2008 г. до 31 май 2009 г. участвали в организирана престъпна група, образувана от Христофорос Аманатидис и Христо Вартерян, с цел да разпространява хероин и кокаин в София; да извършва грабежи, придружени с причиняване на телесни повреди.

Групата принуждавала със сила и заплахи определени лица да й плащат парични суми в големи размери, стигало се до телесни повреди, причинени по особено мъчителен за пострадалия начин и с особена жестокост.

Припомняме, преди дни Интерпол успя да открие и залови Таки в Дубай. В момента тече процедура по искането от българска страна Аманатидис да бъде екстрадиран в България.

Преди година пък - в писмо до редакцията на news.bg - Любомир Костадинов заяви, че по делото няма намерена абсолютно никаква дрога - „нито грам, нито половин грам, нито четвърт грам. Никаква."

Вече втора година медиите отразяват едностранно делото, като се придържат само към добре подбраната информация, спускана от прокуратурата и полицията, пише Костадинов. По думите му в медиите са се „изписали куп откровени лъжи."

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати