25 Април 2024 г. Четвъртък

Плевнелиев сгафи, издаде главната тайна на НАТО

2012-05-28 06:48:30

"Плевнелиев издаде главната тайна на НАТО", коментира "Сега". Българският президент Росен Плевнелиев издаде в Чикаго главната военна тайна на Алианса - че противоракетният й щит е срещу Русия. 

Декларацията на алианса изрично посочи, че "противоракетната отбрана не е насочена срещу Русия и няма да подкопае руската стратегическа отбранителна способност. Тя ще пази страните от НАТО от потенциални заплахи, произтичащи извън евро-атлантическата зона".

"С Обама залагаме на малкия бизнес", е озаглавено интервюто в "Стандарт" с президента Росен Плевнелиев. Той разказва какви са резултатите от срещите му в САЩ с най-големите в бизнеса и резултатите от годишната среща на върха на НАТО.

"Може би най-важното е, че успешно позиционирахме България с новия си имидж и проекти. За една седмица всички разбраха за проекта София технолъджи, че през 2012 г. ще направим концепцията действаща, и до 2020 г. ще го правим. На прав път сме. Всички говорят за НАТО 2020, Европа 2020, а ние - за България 2020. Този път не изоставаме.

Обама каза в прав текст, че в Америка обичат и уважават богатите си хора, но те не създават многото работни места, това правят малките и средните предприятия, а когато те са иновативни, е още по-добре. Това именно е, което и ние искаме да направим със София тех парк. Място за стартиращи компании, малки и средни предприятия", отбелязва Плевнелиев.

"Понякога хората са прави, че няма правосъдие", признава в интервю за в. "Труд" Нели Куцкова, съдия в Софийския апелативен съд. Тя посочва, че международните статистики показват, че по бързина сме над средното европейско равнище.

От ежегодните статистически отчети за работата на българските съдилища се вижда, че над 60% от делата приключват до 3 месеца на една инстанция. Има обаче и дела, които може да са нищожни като процент от общия брой, но пък се приключват далеч извън разумните срокове и точно те се набиват на очи. Причините са различни и е много важно да се анализират компетентно.

"Наистина е необходим баланс между бързина и качество. Защото и най-прецизното решение на съда, ако спорът по едно гражданско дело е приключил след 10 години, няма да създаде усещане за справедливост", казва Куцкова.

"ЕС гълта всички лекари, които му дадем", отбелязва пред "Труд"началникът на Военномедицинска академия ген.-майор проф. Стоян Тонев. По думите му Франция постоянно търси анестезиолози - "на нея колкото и да дадем, не стигат".

Германия търси патоанатоми ихирурзи. Италия и Испания, независимо от кризата, нонстоп търсят медицински сестри. Великобритания пък търси педиатри, психиатри и лекари за корабите си. Египет също иска доктори за корабите. Най-високи са заплатите в Египет и сумата изцяло е за лекаря.

Катар иска цели хирургически екипи за тяхната военна болница. Но там отива средното ниво специалисти, а високото - в Европа, допълва Тонев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати