20 Април 2024 г. Събота

Българските волейболисти спечелиха първа победа в Световната лига

2012-05-27 07:41:55
Българският национален отбор по волейбол победи категорично аутсайдера Португалия с 3:0 (25:22, 25:16, 25:12) и записа първи успех в тазгодишното издание на Световната лига. 

Играчите на Радостин Стойчев имаха леки трудности единствено в края на първия гейм, когато допуснаха съперника да стопи изоставане от шест до две точки, както и в началото на втория, когато португалците поведоха с 8:5 при първата техническа пауза. 

В останалата част от двубоя българите бяха категорично по-добрият отбор. Най-резултатен за успеха беше Цветан Соколов, който замени капитана Владимир Николов в титулярния състав. Диагоналът на "Тренто" завърши с 20 точки, две от които директно от сервис.

Матей Казийски записа 11 точки, като реализира 10 от 14-те си опита в атака. Тодор Алексиев завърши с 9 точки и 50% успеваемост в нападение, а Теодор Тодоров се отличи с 8 точки, шест от които на блокада. 

Двубоят започна равностойно и се движеше точка за точка до първото техническо прекъсване. Португалия поведе с 9:7 с ас на Алешандро Перейра, но след това Георги Братоев застана на началния удар и благодарение на неговия флот сервис се стигна до пет поредни точки за България.

Теодор Тодорв също показа, че връща формата си на блокада и авансът нарасна до шест точки при 18:12. В края на гейма българите леко се отпуснаха и позволиха на Португалия да се доближи до 22:24, но все пак до изненада в гейма не се стигна.

Във втория гейм португалските волейболисти отново започнаха добре и имаха три точки преднина при първата техническа пауза. При 8:9 Братоев застана на сервис и отново затрудни посрещане, за да се стигне до три поредни точки в българския актив. 

След това Казийски, Соколов и Алексиев се разиграха в атака и българите поведоха с 19:16, след което спечелиха шест поредни точки, за да затворят гейма. В третия гейм на полето имаше само един отбор. Българите водеха с 8:5 и 16:8 при техническите паузи и затвориха мача с убедителното 25:12. 

С тази победа воденият от Стойчев отбор събра 3 точки и заема третата позиция с геймово съотношение 3:3. Със същия точков актив са Аржентина и Германия. Двата отбора се изправят един срещу друг от 21,00 часа тази вечер.

В последните мачове на германска земя България ще се изправи срещу домакините от 16,00 часа в неделя, а Аржентина и Португалия започват три часа по-рано. След това двубоите от група D продължават в Аржентина между 15 и 17 юни.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати