24 Април 2024 г. Сряда

Доган не изключва радикални настроения в страната

2012-05-26 21:04:34

Лидерът на ДПС Ахмед Доган не изключи възможността догодина да изпаднем в положението на Гърция и никой да не иска да състави правителство след парламентарните избори.

Това заяви той по време на традиционния събор на едноименната поляна край светилището "Демир баба теке" , близо до Исперих.

Там се проведе за 23-ти пореден път възспоменателен митинг-събор от майските събития през 1989 година.  Присъстваха депутати от ДПС начело с лидера им, както и гости от страната и чужбина.

Доган дори направи още по-мрачни прогнози. Според него е възможно да се стигне и до радикални настроения в страната, тъй като гладният човек търси изход във всичко, съобщи БНР. 

Първият човек в ДПС смята, че българският избирател трябва да осъзнае, че популизмът и демагогията водят до такива режими като сегашното управление.

По време на събора се изказа и кметът на Гърмен Ахмед Башев, според когото в момента у нас се използват методите от Възродителния процес - на заплахите и страха.

В речите на активистите на ДПС те очертаха два основни проблема в страната - спазването на човешките права и поминъкът на хората. 

На Демир баба Теке партията на Ахмед Доган даде заявка да бъде част от изпълнителната власт и да участва в управлението след изборите догодина.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати