24 Април 2024 г. Сряда

Лудогорец е новият шампион на България

2012-05-23 19:06:23
Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в мач от последния 30-ти кръг на "А" група, който се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Така момчетата на треньора Ивайло Петев спечелиха историческа първа титла за клуба.

Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме след феноменално изпълнение от пряк свободен удар на Мирослав Иванов, който изпрати неспасяем шут от близо 20 метра с десния крак. 

В края на първото полувреме червен картон получи защитникът на ЦСКА Грънчов, а малко след подновяването на играта под душовете бе пратен Дяков от тима на Лудогорец.

За отбелязване е, че "армейците" бяха лишени от огромна доза късмет - Пламен Крачунов удари гредите на два пъти след удари с глава, същото стори и Нджонго Присо след мощен изстрел с десния крак. Главният съдия Георги Кабаков показа два червени и общо 12 жълти картона.


Двубоят тази вечер започна с атаки на "милионерите". Голмайсторът на тима Иван Стоянов центрира в наказателното поле, където бранителят на противника Пламен Крачунов успя да изчисти топката. 

След това обаче Стоянов допусна много груба грешка, като подари топката на Нджонго Присо на аутлинията на Лудогорец. Камерунецът напредна и моментално центрира, но Шоко бе застанал на правилното място и изрита топката напред.

След това отново Иван Стоянов овладя центриране отляво, игра на двойно с Марселиньо, след което племенникът на Йордан Лечков стреля във външната страна на мрежата на вратата на "червените".

След малко повече от десетина минути игра се стигна до отменен гол за "зелените". Емил Гъргоров вкара топката във вратата на гостите, стреляйки от точката на дузпата след пас отдясно, но попадението правилно бе отменено заради засада след закъснялото подаване на Шоко.

В 19-тата минута Мирослав Иванов, известен още като Шуменския Деко, буквално взриви трибуните с фантастично изпълнение от над 20 метра на пряк свободен удар, пращайки топката в десния ъгъл на безпомощния Райс Мболи.

Веднага след това момчетата на Стойчо Младенов потърсиха моментална атака след гола - Нджонго Присо стреля, но се стигна до рикошет и Голубович улови топката без никакви проблеми.

В средата на първото полувреме Пламен Крачунов надскочи двама футболисти от защитата на домакините при корнер, изпълнен от Галчев и разтресе напречната гредазад Голубович, като това бе най-чистото положение за попадение на "армейците".

След близо половин час игра Бандаловски изрита Минев във въздуха, което предизвика масово меле между футболистите на двата тима. Реферът Георги Кабаков се опита да успокои Бандаловски и Иван Стоянов, между които прехвърчаха искри.

В оставащото време до почивката футбол почти липсваше, но за сметка на това "валяха" жълтите картони. За ужас на гостите защитникът на тима Ангел Грънчов изпусна нервите си в края на първото полувреме, настъпи без топка Светослав Дяков и правилно получи директен червен картон, оставяйки своите съотборници с човек по-малко при гол пасив.

Веднага след подновяването на играта реферът Георги Кабаков изгони Стойчо Младенов от резервната скамейка на ЦСКА. Нджонго Присо осъществи много добър пробив отдясно, където навърза трима играчи на съперника, но след това спечели само корнер, от който не се стигна до нищо опасно пред вратата на "милионерите".

След това се стигна д грубо влизане на Светослав Дяков в краката на Жуниор Мораеш и футболистът на Лудогорец получи втори жълт картон, след което бе изгонен от терена. При последвалото центриране от фаула Пламен Крачунов засече топката с глава и топката облиза лявата греда на Голубович, който не реагира.

В 58-та минута Лудогорец също остана с 10 души на терена, след като Светослав Дяков получи втори жълт картон заради грубо влизане в краката на Жуниор Мораеш.

В средата на второто полувреме Бандаловски пусна хитър пас назад към Нджонго Присо, който шутира мощно с десния крак на границата на наказателното поле и гостите отново нямаха късмет, след като топката се отби от напречната греда на вратата на разградчани.

След това двата тима си размениха по един безопасен удар чрез Иван Стоянов и Апостол Попов, като и в двете ситуации вратарите показаха, че следят случващото се на терена. Десетина минути преди края на редовното време Антонио Томас не успя да намери в предни позиции Тодор Янчев.

В 91-та минута Жуниор Мораеш изпълни чудесен удар от фаул с десния крак и Голубович изби топката в корнер с акробатична намеса. Веднага след това опитът на Мишо Александров да прехвърли излезлия напред Мболи не се увенча с успех.


Лудогорец - ЦСКА  1:0

1:0  Мирослав Иванов - 19'



Директен червен картон:  Грънчов (ЦСКА) - 45'

Втори жълт / червен картон:  Дяков (Лудогорец) - 58'



Лудогорец:  Урош Голубович, Йордан Минев, Шоко (Витиня - 78'), Барт, Гулдан, Дяков, Генчев, Марселиньо (Александров - 67'), Миро Иванов (Касчелан - 63'), Гъргоров, Стоянов

ЦСКА:  Мболи, Грънчов, Крачунов, Попов, Бандаловски, Трифонов (Костов - 86'), Янчев, Дюлгеров (Янев - 63'), Галчев (Томас - 38'), Присо, Мораеш
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати