23 Април 2024 г. Вторник

Расате нахъсва неонацисти за бойкот на Софи Маринова в Баку

2012-05-23 15:08:53

Неонацистки групи от Европа призовават за бойкот на представянето на Софи Маринова на финала на Евровизия в Баку. За това информира читател на news.bg, който е попаднал на призивите им, докато е търсил коментари за предстоящото представяне на певицата.

За бойкот на Софи Маринова в Баку апелират от движението, наричащо се Европейската акция, което се обявява за културно и политически обновяване на цяла Европа.

На сайта на организацията се съобщава, че в началото на май 2012 г. се е провела среща на Националните представители на Европейска акция. 
От Българска страна е участвал Боян Расате, който е дал пример, че процесът на циганизация в България е достигнал ужасяващи размери, които в близките години ще застрашат националната сигурност на страната.

Той е изтъкнал, че циганският въпрос е европейски проблем. Расате се аргументира с това, че освен обичайно високата сред по-голямата част от циганската общност престъпност, изразяваща се в убийства, изнасилвания, кражби, неплащането на данъци и такси, сметки за ток, вода, отопление и други задължения, днес се извършва и подмяна на Българската културна идентичност.

На музикалния конкурс „Евровизия", България ще бъде представена от една етническа циганка! Участието на този изпълнител като представител на България беше осигурено посредством измама от стотиците хиляди цигани, които гласуваха чрез SMS, категоричен е Расате.

За нас в България това е не само музикален проблем, но и политически, защото днес хиляди цигани гласуват със SMS, а утре милиони ще гласуват с бюлетина за политическо представителство на същия етнос, допълва още той, посочвайки, че 2 000 000 цигани са изпратили свой представител в Баку. Апелирам останалите 400 млн. европейци да я върнат, докато не е станало късно и за Европа, завършва словото на Расате. 
Речта му е публикувана и в сайта на френското националистическо движение „Jeune nation". Друга френска организация с националистически идеи - «Terre et people", също е поместила думите на Расате.

В социалната мрежа facebook вече е създадена и група, бойкотираща участието на Софи Маринова в Баку, като до момента тя е събрала над 2 200 души.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати