24 Април 2024 г. Сряда

"Лудогорец" и ЦСКА излизат за мача на мачовете

2012-05-23 11:28:47
"Лудогорец" и ЦСКА са мотивирани да играят за победа в решителния мач помежду им. Срещата в Разград ще определи новия български шампион.

ЦСКА е начело в класирането и има две точки преднина пред "Лудогорец". Червените ще вдигнат 32-ата си шампионска купа, дори мачът да завърши наравно.

Треньорът Стойчо Младенов обясни, че целта е победата. "Това, че равенството ни върши работа, не ни успокоява по никакъв начин. ЦСКА винаги играе за победа, винаги влиза с голям заряд в мачовете. Така че мачът с "Лудогорец" няма да е по-различен. Който е играл за равен, винаги е губил. Е, може би "Челси" прави изключение. Те играха за равен и спечелиха Шампионската лига", заяви Младенов.

ЦСКА разчита основно на Жуниор Мораеш. Бразилецът, който вече е наричан човекът-отбор от привържениците, се превърна в лидер на червените през пролетта. Той поведе състава към първото място въпреки разпродажбата на основни футболисти и слабата подготовка през зимата.

Футболистите на ЦСКА бяха окуражени от около 1000 свои фенове при тренировката в Русе в навечерието на важния мач. В Разград отборът също ще разчита на сериозна подкрепа.

Явлението "Лудогорец" събра похвалите през този сезон. Отборът си спечели уважението не само заради големите инвестиции в състава и базата от страна на собственика Кирил Домусчиев, но и заради красивия футбол, който показваше в повечето мачове. Положителният образ на клуба пострада в края на сезона, тъй като покрай напрежението се появиха съмнения за влияние над съдиите.

Фарсът в Перник и разходката на "Миньор"също хвърлиха кал върху представата за отбора. "Те може да са имали причина да излязат с юношите срещу нас. Малко съжалявам, защото едва ли не омаловажиха нашия труд. Този мач в Перник стана най-емблематичното нещо, което се тиражираше седмици наред", каза Петев.

Той добави, че сега целта е да се надхитри ЦСКА. "Ще се получи оспорван мач и истинско дерби, в което ще се реши титлата. Надявам се шампионът да сме ние. ЦСКА е ЦСКА. Ние сме наясно какъв мач ни предстои. Ще вземем необходимите мерки и трябва да се представим на ниво", заяви треньорът на "Лудогорец".

Отборът от Разград вече спечели първото отличие в историята си. "Лудогорец" Локомотив" (Пловдив) във финала за Купата на България.

През есента двата състава изиграха много интересен мач на "Българска армия"Лудогорец" успя да изравни с голове след 85-ата минута.

Решителният мач за титлата предизвиква огромен интерес сред запалянковците. Билетите за близо 6-хилядния "Лудогорец арена" свършиха само за два часа. Големият мач е тази вечер от 20.00 часа и ще бъде излъчван по ТВ7.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати