20 Април 2024 г. Събота

Залози във Франция – ще остане ли Карла със Саркози?

2012-05-21 11:45:53

Броени дни след завръщането на Никола Саркози и третата му съпруга Карла Бруни към живота на обикновени френски граждани във Франция започнаха да се правят залози колко дълго ще просъществува бракът им, пише в. "Кориере дела сера".

Предположенията са, че Бруни ще изостави съпруга си след дни, седмици или месеци и ще си потърси нов мъж на власт, защото не се задоволявала с дефиницията "бивша".

Същевременно интересът към новата първа дама - приятелката на френския президент Франсоа Оланд - Валери Трирвильор, не секва. Валери имаше бойно кръщене като партньорка на президент по време на срещите на Г-8 и НАТО в САЩ. Там американците побързаха да я нарекат не "първа дама", а "първата приятелка", посочва в. "Фигаро".

Засега Валери се постара да остане възможно най-далеч от политиката, за да не отклонява ненужно вниманието от първото участие в срещи на върха на Оланд. Тя дори отказа да отговаря на въпроси на журналисти, събрали се във френското посолство във Вашингтон.

Според нейни приближени Валери за момента се задоволява да наблюдава какво се случва, после ще размишлява върху видяното и ще реши каква роля да играе в бъдеще.

Приятелката на Оланд изпитва неоправдана и нерационална ревност към неговата бивша партньорка Сеголен Роаял, пише британският в. "Дейли телеграф", като се позовава на френски медии.

Говори се, че Роаял може да бъде председател на долната камара на парламента при победа на социалистите на парламентарните избори през юни. Но Валери се притеснявала от Сеголен не в политически, а в личен план.

Неотдавна сп. "Пари мач" написало за един от синовете на Оланд, че е син на "настоящата двойка" Оланд-Роаял и това вбесило Валери, която пратила гневно съобщение до автора на статията.

За последно Оланд-Роаял публично бяха двойка през 2007 г. за тогавашните президентски избори. Оланд и Роял имат четири деца от 30-годишната си връзка.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати