25 Април 2024 г. Четвъртък

ГЕРБ иска да вземе останалото от СДС, смята Нейнски

2012-05-18 08:33:03

ГЕРБ в момента се надява да вземе това, което е останало от СДС. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът Надежда Нейнски. Тя беше категорична, че няма да се кандидатира за лидер на сините, след като Мартин Димитров подаде оставка. 
 
„Това, което се случи на Националния съвет, беше логичен завършек на една политика, започнала още на президентските избори, където СДС взе около 2%", коментира тя по повод разпада на „Синята коалиция".
 
„За мен това, което се случи, беше разочарование. Мислех, че хората си вземат поука от грешките, но се оказа, че някои хора са политически рецидивисти и допускат една грешка по два пъти, а чакат различни резултати", допълни Нейнски.

По думите й организациите, които са подкрепили решението за разпад на  „Синята коалиция" са най-слабо представилите се на последните местни избори – софийската, варненската или такива, които по места са в коалиция с ГЕРБ.
 
"Много е примитивно да се смята, че СДС са трите букви и абревиатурата. Ако за хората магията на трите букви беше все още толкова важна, те щяха да подкрепят Румен Христов като кандидат за президент, защото той е носител на абревиатурата", подчерта още евродепутатът.

Според нея трябва да се обърне внимание на желанието на хората, които пожелаха традиционната десница да бъде единна. "Благодарение на „Синята коалиция“, десницата я има в парламента, има я в местната власт. Да се твърди, че "Синята коалиция" е провалил се проект, това означава или някой да е политически сляп, или е злонамерен”, добави евродепутатът.

„За хората са важни не буквите, а политическото послание и хората, които работят за определена идея”, категорична бе Нейнски.

 

Тя определи като много смело изказването на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ са сбъднали мечтите на сините. Нейнски беше категорична, че не би сменила партията си. Но беше категорична, че с хората, взели превес на Националния съвет, не може да работи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати