29 Март 2024 г. Петък

Станишев зове: Славов, предай делегатската си карта!

2012-05-17 18:51:44

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова председателя на Общинския съвет на БСП в Сливен Мартин Славов да се откаже от участие в 48 Конгрес на БСП и да върне делегатската си карта в централата на БСП. 

Поводът за позицията на председателя на левицата е изнесените данни за задкулисни договорки на Мартин Славов за купуване на изборите в Сливен. 

Според Станишев мярката е наложителна, защото съмненията срещу председателя на Общинския съвет на БСП в Сливен уронват престижа на цялата партия. 

Лидерът на БСП заявява, че ако Мартин Славов не се оттегли доброволно като делегат, той ще сезира  Конгреса да прекрати правомощията на Славов като делегат. 

Сергей Станишев приканва още утре Общинският съвет на БСП да заеме позиция по случая, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

Прокуратурата вече образува досъдебно производство по скандалния случай. Вицепремиерът Цветан Цветанов пък заяви, че „това, което се е случило, е доста тревожно, и няма как да не се е случило със знанието на лидера на партията“.

МВР шефът попита защо, ако Сергей Станишев е знаел за този запис, не са предприети действия за информиране на компетентните власти. 

Цветанов дори предложи Народното събрание да сформира анкетна комисия и така да бъде проверено всяко едно от лицата в записа, свързан със спечелването на кметското място в Сливен. 

Главният редактор на вестник „Преса” Тошо Тошев, където бяха публикувани записите, заяви, че от разговори с представители на БСП е станало ясно, че съществуването на този запис е било известно на цялата група на ПГ на БСП.

По думите му червените депутати са се усмихвали и са се „закачали с Асен Гагаузов”, а самият Гагаузов е реагирал притеснено, но не е имало никаква реакция на записа.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати