19 Април 2024 г. Петък

"Модерните" изнесли маркови дрешки от столичен мол за 100 бона

2012-05-17 04:19:49

Четирима души са задържани при спецакция "Модерните", съобщиха от МВР. Групата е организирала схема за присвояване на маркови стоки от столичен мол, които след това пласирала на по-ниски цени в Перник.

Извършените кражби са на стойност 100 хил. лева.

От началото на април до момента са извършени седем кражби от търговския център. Последната е била вчера, когато непосредствено след нея са спипани четиримата души.

Схемата  включвала продавач-консултант в магазина, който подготвял "предварително поръчаните" артикули, демонтирал охранителните копчета и после ги оставял в пробна в магазина.

В удобен момент съучастниците влизали в търговския обект и в пробната. Уж, че мерят дрехи, прибирали и изнасяли подготвените стоки в големи чанти. Откраднатите вещи пласирали в Перник с 50% или по-голямо намаление.

Информацията до момента е за над 400 откраднати артикула.

За срок до 24 часа са задържани 28-годишният консултант-продавач в магазина, 41-годишна криминално проявена за хулиганство и кражба, и двама съпрузи. И четиримата задържани са от Перник.

Като съпричастни към кражбите са установени още двама перничани –  жена на 20 години и мъж на 28 години.

В хода на акцията са проверени пет адреса в Перник и два автомобила на паркинг в софийския мол.

При претърсването са иззети множество маркови стоки от известна търговска марка – дънки, блузи, потници, чатни, обувки, бижута, часовници и други аксесоари.

По предварителна информация на разследващите, констатираните към момента липси в магазина, са на стойност 98 хиляди лева.

Освен откритите непласирани маркови стоки, са иззети и видеозаписи от търговския център.

Предстоят проверки и в други търговски центрове и магазини за маркови стоки за установяване на евентуални подобни престъпни схеми. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати