24 Април 2024 г. Сряда

Лудогорец обърна Локо Пд и вдигна Купата на България

2012-05-16 18:36:57
Лудогорец обърна Локомотив Пловдив и грабна Купата на България след 2:1 на стадион "Лазур" в Бургас. Това е първи трофей за "милионерите", които могат да направят и дубъл в края на сезона.

Даксон да Силва изведе Локо напред в резултата с гол преди почивката, но с две попадения на Марселиньо през второто полувреме Лудогорец стигна до победата и купата.

Локомотив изигра страхотно през първата част, но след това се върна да пази преднината си и бе наказан от Лудогорец.

"Милионерите" заслужено вдигнаха първи трофей в историята си и сега гледат и към шампионската титла.

Локомотив Пловдив започна по-здраво мача и можеше да вкара още в началото, но Даксон пропусна. Отговорът на Лудогорец бе неточен удар на Мирослав Иванов. Пловдивчани продължиха да натискат и логично вкараха.

В 18-ата минута Сержиньо центрира в наказателното поле на Лудогорец, като топката попадна в Даксон, който с хубав диагонален удар опъна мрежата на "зелените" за 1:0.

Малко по-късно Станислав Генчев пусна хитро топката към Мирослав Иванов в наказателното поле на Локомотив, но Танко Дяков се намеси отлично и го блокира.

В 27-ата минута Здравко Лазаров изпълни отлично пряк свободен удар, но Урош Голубович показа класа и със сетни усилия отрази.

Две минути по-късно Базил де Карвальо изведе Здравко Лазаров сам срещу Голубович, но Електричката се препъна и изпусна отличен шанс. Към края на полувремето Лудогорец натисна, но не успя да изравни.

Станислав Генчев стреля технично от дъгата на наказателното поле в 37-ата минута, но топката мина до дясната греда на Локо. Последва и шут на Минев, но Караджов спаси.

Второто полувреме започна с невероятна атмосфера по трибуните, като срещата дори бе прекъсната, тъй като феновете на Локо запалиха мощни димки и факли.

В 54-ата минута Марселиньо центрира в наказателното поле на Локомотив Пловдив, но Караджов улови топката. Малко по-късно Марселиньо стреля, но слабо и право в ръцете на Караджов.

Разградчани натиснаха, но така и не стигаха до чисто голово положение. В 66-ата минута Минев направи отличен пробив отляво, нахлу в наказателното поле на Локо, последва шут, но право в тялото на резервата Витанов.

Четири минути по-късно Станислав Генчев изпълни пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле, но прати топката в стената изградена от играчи на пловдивчани.

Логичното се случи в 71-ата минута и Лудогорец успя да изравни. Емил Гъргоров изведе перфектно Марселиньо в наказателното поле на Локомотив и той опъна мрежата на пловдивчани за 1:1.

Малко по-късно "зелените" изпуснаха страхотен шанс, след като Шоко не успя да вкара останал сам срещу Караджов. В 79-ата минута Емил Гъргоров пусна пореден страхотен пас към Марселиньо, който останал сам срещу Караджов технично вкара за 1:2.

Това бяха силните минути на Лудогорец, като резервата Мишо Александров изпусна страхотно положение. До края на мача Локо се опита да изравни, но нямаше шанс.

В последните минути пък директен червен картон си изпроси Юнес Бенжалюн. Така Лудогорец обърна пловдивчани и грабна купата на България.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати