19 Април 2024 г. Петък

Цяла България БСП гледа, убеден е Станишев

2012-05-16 10:47:32

Цяла България нас гледа, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев. По думите му милиони българи са станали съпричастни с отчетно-изборната кампания на БСП.

 

В събота и неделя ще се проведе конгресът на партията, на който ще бъде избрано ново ръководство на столетницата.

Днес Станишев даде последното си изявление, преди социалистите да гласуват за нов председател на левицата.

Вниманието на обществото беше привлечено основно от лидерската битка между бившия министър-претседател Сергей Станишев и експрезидента Георги Първанов.

Макар че и двамата на няколко пъти отричаха, че има "сблъсък на титаните", надпреварата между тях стигна до доста остри критики и отправяне на взаимни обвинения.

Днес Станишев заяви, че делегатите имат огромната чест и отговорност да направят своя избор за лидер.

По думите му БСП трябва да излезе консолидирана от конгреса. "Ние трябва да сме единни преди, по време и след когреса", обясни БСП лидерът.

По неговите думи социалистите трябва да проявят отговорност, защото левицата се явява катоединствената алтернатива на ГЕРБ.

Станишев обясни още, че вниманието на социалистите, на колебаещите се избиратели, на разочарованите от ГЕРБ и дори на хората, които не харесват левицата, е приковано в случващото се на "Позитано" 20.

Той е убеден, че  от резултата от конгреса зависи бъдещето на БСП и дори бъдещето на страната.

"От конгреса зависи дали БСП ще бъде част от лявата вълна, която се надига в Европа", обясни левият лидер.

Според него правилните решения могат да дадат импулс за победа на предстоящите избори и перспектива за всеки български гражданин.

Той призова за запазване на добрия тон, който доминира през повечето време. Станишев все пак не пропусна да отбележи, че въпросният добър тон по време на отчетно-изборната кампания на социалистите е бил нарушаван.

Станишев очевидно визираше непреките си спречквания с Първанов и Румен Петков. По думите му затова делегатите на конгреса трябва да се представят на висотата на очакванията.

Сергей Станишев благодари на всички социалисти за тяхната енергия и идеи в дискусията за политиката. Той похвали членовете на левицата за това, че са устояли на безпрецедентните атаки и опитите за обезценяване на постигнатото от левицата.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати