25 Април 2024 г. Четвъртък

Командира коментира: Няма да си тръгна заради СДС

2012-05-16 08:28:23

Лидерът на ДСБ Иван Костов е категоричен, че разпад на "Синята коалиция" няма, а няма и да има до изборите през 2013 г.

"Вчера беше отхвърлено споразумението за коалиция на демократи, антикомунисти и реформатори, които да бъдат алтернатива на популизма в политиката", категоричен бе той пред bTV.

Коментарът на Командира идва ден след като СДС избра самотния път и гласува да не участва повече в "Синята коалиция", а като причина за отрицателния вот беше изтъкната личността на Иван Костов.

Това пък от своя страна накара лидерът на партията Мартин Димитров да подаде оставка.

 

"Ярък израз на комплекс за малоценност", така лидерът на ДСБ определи коментарите, че сега СДС се "освобождава от Костов".

Той категорично обяви, че не приема опита на сини партийци да персонализарат неговата вина и да твърдят, че той е камъкът, преобърнал каруцата на "Синята коалиция".

"Не моята лична персона е важна, а политиките, които се защитават", допълни Костов.

По думите му добрият стопанин не оставя делото си без грижи, затова и тъмносините щели да продължат до края на мандата да подкрепят всички представители на "Синята коалиция" в парламента, в европарламента, в местните власти, кметовете.

"Защото те не са там благодарение на волята на едно или друго партийно ръководство, а защото са получили доверието на сините избиратели", обясни Иван Костов.

Няма да се оттегля. Не мога да предам десните избиратели

 

Според него добрата новина за ДСБ от вчера е, че вече знаят как да се готвят за изборите – сами за вот 2013 г., каза той.

Накрая Костов се похвали, че когато е оставил България през 2001 г., тя е била след Гърция като стандарт на живот.

"Сега ни задмина Сърбия, Турция, Македония, сега се борим с Албания за последното място кой ще енай-беден на Балканите", завърши Командира.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати