19 Април 2024 г. Петък

Митовете за мъжете, в които жените все още вярват

2012-05-15 11:42:23

Много е лесно да се обобщава, когато се говори за мъжете или жените. Говорим все едно сме насъбрали целия възможен опит и мъдрост и щедро го раздаваме на своите слушатели. Но дали не подкопаваме шанса си за добри отношения с някой представител от противоположния пол, ако виждаме всичко само през призмата на миналия си опит? Не е ли по-добре да намерим начин да съчетаваме впечатленията от предишните си преживявания с умението да възприемаме човека срещу нас непредубедено и да му дадем шанса да ни научи на нещо ново, да ни изненада, да бъде индивидуалност, а не просто част от някакъв стереотип?

Вижте какво казват група мъже за това кои често срещани мнения на жените относно мъжете са само митове и въобще не са общовалидната истина:

Мит N1: "Той няма да те уважава, ако правите секс на първата среща." Според запитаните мъже, сексът (или въздържането от такъв) няма отношение към уважението. Всяка ситуация е различна и всеки човек е различен. Ако взимате решение относно това дали да правите секс, базирайки се не на собственото си желание или нежелание за това, а върху очакванията си за реакцията на мъжа, може да се разочаровате много, ако впоследствие разберете, че даже и след дълго въздържание, той не изпитва уважение към вас.

Мит N 2: „Мъжете обичат преследването." Често пъти става въпрос за това, че на мъжете всъщност им се налага да преследват жената, не защото обичат самия процес на преследване, а заради пасивността на представителките на нежния пол. Според запитаните мъже, те биха сменили с удоволствие ролята си на поемащи инициативата за покана за среща с жените, защото не винаги е особено приятно да рискуваш да бъдеш отхвърлен, а напротив – коства доста стрес и притеснения.

Мит N 3: „Един мъж не може да е само приятел с една жена без да иска да прави секс с нея". Според интервюираните мъже, това не е вярно. Да, има жени, с които те излизат „по приятелски", защото само това позволява конкретната жена, към която в момента са привлечени и се надяват, че ситуацията ще се промени. Но от друга странатези мъже твърдят, че имат и близки приятелки, с които не могат да си представят да имат и интимни отношения освен приятелски.  

Мит N 4: „Мъжете предпочитат да има нещо оставено за въображението".Мъжете от проучването отново оборват този мит. Те казват, че харесват да виждат желаната жена в красива и елегантна рокля, биха предпочели да я видят в секси бельо, по хавлия или поне с дрехи, намекващи за секс.

Мит N 5: "Мъжете се чувстват застрашени от независими жени." Може би много мъже наситина се чувстват така, но запитаните мъже твърдят, че това съвсем не отговаря на истината за всички представители на мъжкия пол. Един самоуверен мъж се чувства горд със силната и независима жена до себе си, но те уточняват – „независима" със сигурност не означава „лишена от женственост и нежност".

Съгласни ли сте с мнението на запитаните мъже? Или по-скоро с твърденията, които са изброени като митове? Какви други разпространени мнения за мъжете бихте казали, че са само мит?

източник: tialoto.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати